Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Diyanet gerekli davetleri yapacak, camiye girişler kontrollü olarak, gerek x-ray gerek fiziki mesafe olsun, camideki yerleşim noktasındaki planlar olsun bunların hepsi şu anda koronavirüs sürecindeki hassasiyetler dikkate alınarak yapılacak. 1000-1500 civarında ancak bir cemaat orada oluşabilecek. Erkeklerin yanında bayanlar da olabilecek. En büyük avantaj, dışarıda büyük bir açık alana sahip olmak, alanı da en güzel şekilde Diyanet değerlendirecek. 

Yurt dışından tepkiler bizi bağlamaz. Benimle bazıları görüştü, gerekli cevapları verdim. Bizim iç egemenlik meselemizdir. Meseleyle alakalı kimsenin buraya müdahalede bulunması söz konusu olamaz. Bu zincir aslında sökülüp atılmıştır. Bizim gençlik yıllarımızın da en büyük hayaliydi. Bunu gerçeğe dönüştürdüğümüz için mutluyuz. Kimse siyasi yaklaşımdır gibi basit yaklaşımların içine girmesin. 

BAYRAMDA KISITLAMA OLACAK MI?

Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın hususiyeti çok farklı. Kurbanlar kesilecek, herkes birbirini ziyaret yapacak. 

"ERMENİSTAN İŞGALCİ"

Ermenistan işgalci. Minsk Üçlüsü, yaklaşık 25-30 yıldır bu işi masada bırakmıştır. İşin bu noktalara geleceği de belliydi. Şu anda Ermenistan sürekli, Azerbaycan'ın sivil bölgelerini ateş altında tutuyor. Bu saldırılarda tabii ki Azerbaycan da şu anda kendilerine düşen, özellikle topraklarını müdafaası adeta kendi halkının müdafaasına yönelik adımlar atmıştır, bunu atarken de biz kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız, sonuna kadar desteğimizi verececeğiz. Sayın Aliyev'le de görüşmelerimi yapıyorum. 

KIDEM TAZMİNATI DÜZENLEMESİ

Kendileri ile yine görüşmelerimiz, gerek bakanlık gerek şahsım devam edecek. Kıdem tazminatı hususunda adil bir konu iletilmeden bu adımı atmak adil olmaz.