Rönesans Gayrimenkul Yatırım bünyesindeki alışveriş merkezlerinin, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya işbirliği ile gerçekleştirdiği fotoğraf yarışmalarının 3.’sü düzenleniyor.

 

Bu yıl ki “Çocuk Hakları Kareleri” konulu yarışmada dereceye giren fotoğraflar yine Rönesans’ın ülke geneline yayılmış, İstanbul’daki Kozzy AVM, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’daki Optimum Outlet’ler ile Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Piazza AVM’lerinde sergilenecek. 

 

Geçtiğimiz senelerde “Gülümseten Kareler” ve “Dostluk Kareleri” konulu fotoğraf yarışmalarına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışmanın son başvuru tarihi ise 17 Nisan 2015. Yarışmanın sonunda da farklı kategorilerdeki tam 69 eser sahibi, toplamda 22 bin 650 TL’lik ödülün sahibi olacak.

 

KAÇ KATEGORİDE YAPILIYOR?

 

Çocuk Hakları ile ilgili toplumda bilinç oluşturmayı ve çocuk haklarının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan “Çocuk Hakları” isimli fotoğraf yarışması, “18 yaş üstü”, “Lise 9-12. sınıf öğrencileri” ve “Ortaokul 5-8. sınıf öğrencileri” kategorilerinde gerçekleştirilecek.

 

Yarışmada yer alacak olan eserler çocukların, eğitim, güvenli bir ortamda yaşama ve büyüme, düşüncelerini özgürce anlatabilme, düşüncelerine saygı gösterilmesi, bedensel ve zihinsel şiddete karşı korunma, sağlık hizmeti alma, çevre kirliliğinden ve yetersiz beslenmeden korunma, engelli çocukların her türlü eğitim, sağlık ve yaşam koşullarının ücretsiz olarak sağlanması, uyuşturucuya, cinsel sömürüye ve zorla çalıştırılmaya karşı korunma haklarını yansıtan fotoğraflardan oluşacak.