Mart ayı spor gündemini araştıran Medya Takip Merkezi (MTM) verilerine göre en çok konuşulan takım Fenerbahçe olurken, kulüp yöneticileri arasında yine en çok konuşulan isim ise Aziz Yıldırım oldu. Teknik direktörler arasında zirve ise Slaven Bilic'in.

 

 

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için Mart ayı spor gündemini araştıran Medya Takip Merkezi (MTM) verilerine göre Süper Lig'de kıyasıya liderlik çekişmesi içinde olan 3 büyükler medyada da gündemi belirlemek için rekabet ediyor. Mart ayında en çok konuşulan kulüp, ezeli rekabette Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe oldu. Beşiktaş maçında seyirciye tepki göstererek sahayı terk eden Emenike de futbolcular arasında en çok konuşulan isim olarak ön plana çıktı.

 

Medya Takip Merkezi (MTM) verilerine göre ezeli rekabet medyada da sürüyor. Mart ayında en çok konuşulan takım olan Fenerbahçe’yi sırasıyla Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Gençlerbirliği takip ediyor.

 

AZİZ YILDIRIM HERKESİ SOLLADI

 

Mart ayında en çok konuşulan yönetici ise Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu. 8 bini aşan habere konu olan Yıldırım'ı, 5 binden fazla habere konu edilen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman izledi. 3 büyüklerinin genelde başkanlarının paylaştığı en çok konuşulanlarda liderlik koltuğu yarışında Abdurrahim Albayrak 4 bin 73 habere konu olarak üçüncü sırada yer aldı. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu 4. sırada yer alırken, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı listenin 5. sırasında kendine yer buldu.

 

Beşiktaş Teknik direktörü Slaven Bilic, medyanın en çok yer verdiği teknik direktör olurken, ikinci sırada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yer aldı. Slaven Bilic 16 bin 645 haber ile zirvede yer alırken, 14 bin 83 habere konu olan Fatih Terim'i 13 bin 6 haber ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal izledi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun 12 bin 630 haberle 4. sırada yer aldığı listenin son sırasında Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal 9 bin 643 haberle kendine yer buldu.

 

EMENİKE GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

 

MTM’nin aynı raporuna göre, spor medyasında Mart ayının en popüler futbolcuları arasında ilk sırayı, Beşiktaş derbisinde taraftarların protestosuna tepki göstererek formasını çıkartıp sahayı terk etmek isteyen Emmanuel Emenike aldı. Emenike'nin hareketi sonrasında ceza alıp almaması konusu da medyada uzun süre tartışıldı.

 

15 bini aşan haber sayısıyla listenin zirvesinde yer alan Emenike'yi, 13 binden fazla haberle yine formuyla tartışılan ve Beşiktaş'ta beklentileri karşılamadığı eleştirilerine hedef olan Demba Ba takip etti. Galatasaray'daki başarılı futbolunu Hollanda milli takımında da sürdüren ve Amsterdam’daki milli maçta Türkiye filelerine attığı golle maçın berabere bitmesini sağlayan Wesley Sneijder üçüncü sırada yer aldı.

 

Listede yer alan ilk Türk futbolcu, derbide Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile girdiği tartışma ile gündeme gelen Fenerbahçe'li Emre Belözoğlu oldu. Fenerbahçeli futbolcunun milli takımı bırakıp bırakmadığı da ayın son günlerinde gündeme geldi. 11 bini aşkın habere konu olan Emre Belözoğlu'nu, 10 bini aşkın haber sayısı ile Burak Yılmaz takip etti.