22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMİTT) en iyi çıkış yapan ödülü Afşin Belediyesi’nin oldu.

 

Afşin Belediyesi, Afşin’in  tarihi ve turistik mekânlarını tanıtmak ve turizm potansiyelini arttırmak amacıyla 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 19. EMİTT Fuarına katılım yaptı. İstanbul TUYAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarın ilk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka açık olarak düzenlenerek sona erdi.

 

90 metre kare stant ile yer alan, en iyi çıkış yapan stant olan Afşin Belediyesi'ne EMİTT tarafından düzenlenen törenle ödül verildi.

 

AFŞİN BELEDİYESİ STANDINA BÜYÜK İLGİ

 

Dünyanın en büyük 5'inci fuarı konumunda bulunan EMITT 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizmve Seyahat Fuarında yer alan Afşin Beledisi standına, yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

 

Fuarda; Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa ve Belediye Meclis üyeleri ile toplam 15 kişilik ekiple katılım yapıldı.

 

Ayrıca Fuarın 3. Günü gerçekleştirilen 24 Ocak Cumartesi günü Saat 14.00’de İnterexpo Salonunda Afşin’in yetiştirdiği değerler konulu bir konferans düzenlenerek, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı değerli hemşerimiz Fermani Altun’un konuşmacı olarak katıldı.Konferans Afşin için bir ilk ve oldukça etkili bir program oldu.

 

19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılım yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şunları söyledi:

 

"Bir ilçe belediyesi olarak dünyanın en önemli fuarlarından olan Emitt fuarında ilkleri yaptık. EMITT fuarında giriş ve çıkış istikametlerinin kesişme noktasında, 90 m²’lik bir alada Eshab-ı Kehf teması uygulanmış, profesyonel bir stant ile katılım gerçekleştirerek fuarın ilgi odağı olduk. 2015 Emitt fuarı en iyi çıkış yapan standı ödülünü aldık. Afşin için, Eshab-ı Kehf için büyük bir adım atarak sesimizi uluslararası bir fuarla duyurmaya çalıştık. Fuarın 3.günü gerçekleştirilen Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı değerli hemşerimiz Fermani Altun’un konuşmacı olarak katıldığı Afşin’in Yetiştirdiği değerler konulu konferans gerçekleştirdik. Bu anlamda bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum”