Kahramanmaraş’ta çoğunluğu Telekom il Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumlardaki memur ve memureler emekli olur olmaz umre ziyareti için kutsal topraklara koştu.

 

Kahramanmaraş İl Müftülüğüne bağlı 7. turda ilk kez umre yolculuğuna gidecek 44 kişilik memur grubu şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlenen programla dualar eşliğinde kutsal yolculuğa uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı uğurlamada kimi annesini, kimi ablasını, kimi de en yakın arkadaşını kutsal topraklara yollamanın sevincini yaşadılar. İl Müftüsü Muhammed Gevher'in de katıldığı programda umre yolcuları için dualar okundu hayırlı yolculuklar dilendi.

 

 

Umre yolcuları, yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadılar. Umre yolcuları ve yakınları duygu dolu anları diyanet habere paylaştı. İl Müftüsü Muhammed Gevher, Hacca gitmenin zorluluğundan dolayı insanların Umreyi tercih etiklerinin altını çizdi, bu yüzden büyük bir yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Müftü Gevher, uğurlamanın düğün dernek gibi güzel bir sevinç içerisinde olduğunu söyledi. Gevher, Diyanet İşleri başkanlığına büyük bir teveccühün bulunduğu da vurguladı, umre ziyaretinin Ramazan ayına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Umre yolcuları uğurlanırken güzel birde tesadüf yaşandı. Yadigâr Jira adlı kadın 25 yıldır görmediği teyzesi ile umre yolcuğunda kavuştu. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada teyze yeğen gözyaşlarına hâkim olmadı.