Elbistansporlu Turgut Aydemir, dün oynanan Pazarcıkspor-Elbistanspor arasındaki Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçında ölümden döndü.

 

 

Pazarcık Belediyesi Celalettin Tekşen Stadında oynanan ve ilk yarısı 0-0 sonuçlanan müsabakanın 70'inci dakikası oynanırken yaşanan talihsiz olayda Turgut Aydemir, bir anda yerde kaldı. Pazarcıkspor'un atağında kalecisi Mahir ile birlikte topu uzaklaştırmak için kafa topuna yükselen Turgut, kalecinin kontrolsüz hareketi sonucunda bir anda yere yığıldı.

 

 

Pozisyonda aldığı darbe ile dili boğazına kaçan Turgut, bir anda hareketsiz kalırken; hakem sağlık görevlilerini oyun alanına davet etti. Müsabakada görevli 112 Acil Hizmetleri Doktoru tarafından yapılan müdahale ile dili boğazından çıkarılan Turgut'a, nefes alması için de aparat takıldı. Uzun süre kendine gelemeyen tecrübeli futbolcu, daha sonra sedye yardımı ile ambulansa aldı ve tedavisine burada devam edildi.

 

 

Oyunun durduğu bu dakikalarda genç futbolcunun akıbeti merakla beklenirken, doktorun 'nefes alıyor' demesi ile herkes rahat bir nefes alırken; oyun da kaldığı yerden yeniden başladı. Turgut Aydemir, daha sonra ambulansla Pazarcık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak kontrol altına alınırken; kulüp yöneticileri Turgut'un durumunun iyi olduğunu söylediler.

 

 

Talihsiz olayın yaşandığı müsabakayı ev sahibi ekip Pazarcıkspor, Mehmet Temiz'in 85'inci dakikada attığı golle 1-0 kazanarak haftayı üç puanla kapattı.