Türkiye, AK Parti'nin 17 yılda 81 vilayetin hepsinde vatandaşların hayalini kurduğu dev projeleri birer birer hayata geçirmesiyle şahlandı.

İstanbul'u hava taşımacılığında dünyanın önemli kavşak noktası haline getiren İstanbul Havalimanı, Türkiye ve Avrupa'nın denize dolgu yöntemiyle yapılan tek havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı, Konya'da asırlık bir rüya olan Mavi Tünel projesi ve Kahramanmaraş Şehir Hastanesi bunlardan sadece birkaçı. İşte, ''17 yıl ülkeyi yönettiniz, ne yaptınız?'' diyerek tüm yapılanlara kör kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görmezden geldiği eserler:

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ İSTANBUL HAVALİMANI
Dünyanın en büyük havalimanı olarak hizmet verecek kapasitede planlanan İstanbul Havalimanı, yer tesliminin yapıldığı 1 Mayıs 2015'ten itibaren 42 ay gibi rekor sürede bitirilerek 29 Ekim 2018'de hizmete açıldı. Toplam olarak 76,2 kilometrekarelik alanı kapsayan havalimanı, tüm etaplar tamamlandığında yılda 150 milyon yolcuya hizmet verecek. Dünyanın en büyük uçaklarının iniş kalkış yapabileceği pistlere sahip olan havalimanı, dünyanın 300 noktasına birden uçuş imkanı sağlayabilecek kapasitede inşa edildi. İstanbul Havalimanı'nda yaklaşık 5 aylık süre içerisinde bugüne kadar 3 bine yakın uçuş gerçekleştirildi, 350 bin yolcu seyahat etti.

ÇAMLICA TEPESİ'NDE DEV BİR ESER
Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olarak inşa edilen Çamlıca Camisi, mimarisi ve kapasitesiyle abide özelliğini taşıyor. 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği cami, İstanbul'un bir çok noktasından görülebiliyor. Cami 11 bin metrekarelik müze, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphane, bin kişilik konferans salonu, 8 sanat atölyesi, 3 bin 500 araçlık otoparkı bünyesinde barındırıyor.

ANKARA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
AK Parti iktidarı döneminde 17 yılda Ankara'ya 120 milyar lira yatırım hayata geçirilen göz kamaştırıcı projelerden bazıları şöyle: Rüyalar ülkesi Wonderland Eurasia açıldı. Bir hafta içinde ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaştı. Uluslar arası standartlara uygun 55 bin kişilik yeni stadyum projesi onaylandı. 12 yeni üniversite inşa edildi. 10 bin 571 kapasiteli yurt yapıldı. 3 bin 704 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi yapıldı. Etlik Şehir Hastanesi, Gölbaşı, Mamak, Sincan ve Kahramankazan hastanelerinin de inşaatları hızla sürüyor. Ankara'yı Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul ile birleştiren hızlı tren ve yüksek hızlı tren garı hizmete girdi. Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve Tandoğan-Keçiören metroları açıldı.

MARAŞ TÜNELLERLE DAĞLARI AŞTI
Kahramanmaraş-Kayseri yol güzergâhındaki Göksun ilçesinde 4.2 milyar liraya mal olan 13 tünelle birlikte ulaşımda büyük bir rahatlama sağlandı. Tüneller sayesinde Kahramanmaraş- Kayseri arası 3,5 saatten yaklaşık 2 saat 40 dakikaya düştü. Kahramanmaraş Merkez Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin de aralarında olduğu 13'ü hastaneden oluşan 86 adet tesis şehre kazandırıldı.

KONYA MARKA ŞEHİR OLDU
Selçuklu başkenti Konya, son dönemde marka şehir haline geldi. 17 yılda çehresi değişen kentte, eğitimde 8 bin yeni derslik inşa edildi. 900 bin dekar alana sahip Meram Millet Bahçesi hizmete girdi. 167 kilometre olan bölünmüş yol, bin 141 kilometreye yükseltildi. Osmanlı'dan bugüne uzanan asırlık rüya proje Mavi Tünel hayata geçirildi. Konya'ya, son 17 yılda 21 baraj ve 28 gölet inşa edildi.

DENİZİN ÜSTÜNE HAVAALANI
Giresun ve Ordu'nun yıllardır hayali olan havalimanı, AK Parti hükümeti döneminde gerçeğe dönüştü. Türkiye'nin ve Avrupa'nın denize dolgu yöntemiyle inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, Mayıs 2015'te hizmete açıldı. Havalimanı yıllık yaklaşık 1 milyon 500 bin yolcu taşıyor. Giresun'da 7 baraj ve bir gölet inşaatları tamamlandı. Yıllarca bitirilemeyen Karadeniz Sahil Yolu, hizmete girdi.

ERZURUM'DAN KOMŞU ÜLKELERE SAĞLIK HİZMETİ
Doğu Anadolu Bölgesi'ne 17 yılda 80 milyar lira yatırım yapıldı. Sağlıkta gerçekleştirilen atılımlarla Erzurum, sadece bölgeye değil komşu ülkelere de hizmet veren bir kent haline geldi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Irak, İran, Azerbaycan, Gürcistan'dan gelen hastalara da hizmet veriyor. Açıldığı 2008 Kasım ayından bugüne kadar toplam 13 milyon 933 bin 934 hastaya hizmet verilen hastanede, sağlık turizmi kapsamında ise 2013'ten bu yana 8 bin turiste sağlık hizmeti sundu. (Kaynak:SABAH)