Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşlarına belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, ruh ve gönül dünyalarına hitap edecekhizmetler sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda insanın gönlüne ve zihnine hitap eden düşünce adamlarını Kahramanmaraşlı vatandaşlarla buluşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, ‘Yeni Bir Bilinç Oluşturmak’ konulu programla ünlü
Düşünür ve Yazar Atasoy Müftüoğlu’nu konuk etti. 24 Ocak Cumartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, 23. Dönem Ak Parti Eski Milletvekili Cafer Tatlıbal, eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, siyasetçiler, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 Programın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ‘Ümmet Sevdalısı Bir Düşünür’ü Kahramanmaraşlı vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu gibi etkinlikleri devam ettireceklerini anlatan Başkan Okay, “Değerli konuşmacımız, hocamız Atasay Müftüoğlu beyin ricamızı geri çevirmeyerek, kar kış demeden uzaklardan gelip akşamımıza değer katmaları nedeniyle kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Belediye hizmetlerinde insanı temel aldıklarını ifade eden Başkan Okay, insanın yaşam standardını ve kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışmaların bir kısmı insanımızın fiziki imkan ve ihtiyaçlarına, bir kısmı ise ruh ve gönül dünyasına hitap etmektedir. Maksadımız hayırlı bir akşama vesile ola bilmektir. Bu bağlamda, gecemizin mübarek olmasını diliyor, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

Başkan Okay’ın konuşmasının ardından, Düşünür ve Yazar Atasoy Müftüoğlu ‘Yeni Bir Bilinç Oluşturmak’ konulu konferansına başladı. Konuşmasında İslam dünyasının bazı gerçeklere kayıtsız kaldığını ifade eden Müftüoğlu, sorgulayan ve araştıran gençliğin bu durumu değiştire bileceğini söyledi. Müftüoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

 

“Biz şuanda İslami varoluşu bağımsız bir şekilde temsil etme iradesinden yoksuluz.  Bizler bugün İslami bağlamda değil, yabancı bir takım disiplinlere ‘eklenlenmek’ suretiyle varoluşumuzu sürdürüyoruz. İslam’la hiçbir şekilde bağdaşması mümkün olmayan bir takım ideolojik disiplinlerle, kültürel disiplinlerle ve ekonomik disiplinlerle uzlaşmayı ya da boyun eğmeyi seçerek var oluşumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Kendi övgümüzü 200 yüz yıldır anlatmıyoruz. İslam coğrafyasının değerlerine daha fazla sahip çıkarak var oluşunu sürdürmeli. Bu varoluşu sorgulayan insan yetiştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Bizim bilim adamlarımızın ya da araştırmacılarımızın bu yönde yetiştirilmesi gerekiyor. İthal bilgilerle bu işlerin olmadığını anlamak gerekiyor. İthal edilen bilgileri bile araştırıp İslam coğrafyasına uygun mu?  diye sorgulama ihtiyacı bile duymuyoruz. Bizim neslimizi kastetmiyorum. Biz düşünce olarak beli bir seviyeye gelmişiz. Ancak bundan sonraki süreçte gençlerin bu konularda daha duyarlı olmasını istiyorum.”

POLİTİK LİDERLER GİBİ MANEVİ LİDERLERDE SORGULANMALI

“İslami anlamda cemaat yoktur” diyerek konuşmasında ayrı bir başlık açan Müftüoğlu, oluşturulan cemaatlerde insanların cemaat liderini sorgulamadıklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İslami anlamda ne cemaat ne de tarikat diye bir şey yoktur. Üstatlarınızı sevebilirsiniz. Ancak belli bir noktada onlarında sorgulanması gerekir. Bugün politik liderlere karşı isyanlar oluyor ve sorgulanıyorlar. Manevi liderlere karşı bu isyanlar olmuyor ve sorgulanmıyorlar. Bu durum da çok farklı bir sonucu doğruyor. Ben cemaat olmayın ya da yapısını eleştirin demiyorum. Ancak liderlerinin de yanlışlar yapa bileceğini bilin ve sorgulayın diyorum.”

Müftüoğlu, konuşmasının sonunda gençlere seslenerek, “Bize gelen arkadaşlara her zaman şunu söylüyoruz; Bize gelmeyin kendinize gelin” diyerek sözlerini tamamladı.