Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi ve Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği iş birliğiyle Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilere kitap dağıtıldı. Başkan Okay, kitap okumanın önemine değinerek bu gibi etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.
 


Ortaya koyduğu sosyal ve kültürel projelerle fark yaratmaya devam eden Dulkadiroğlu Belediyesi, Merdan Ahlak  Kültür ve Çevre Derneği'yle iş birliği yaparak öğrencilere kitap dağıtımı yaptı. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kitap okumanın önemine dikkat çekti.
Dulkadiroğlu Belediyesi'nin sosyal ve kültürel projelere büyük önem verdiğini aktaran Başkan Okay, kitap kafe ve kıraathane gibi kültür alanları oluşturduklarını söyledi. Bunun yanı sıra çeşitli kültür adamlarının kitaplarının okurlarla buluşmasına da yardımcı olduklarını kaydeden Başkan Okay, bundan sonraki süreçte de bu gibi etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini belirtti.
Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İnsanın öğrenme ve kendini geliştirme evresinin en önemli parçası kitap okumaktır. Bu nedenle bizlerde çocuklarımızın okuması ve kendini geliştirmesi için gerekli adımları atıyoruz. İlçemizi sosyal ve kültürel donatılarla şekillendirirken de bu hususu göz önünde bulunduruyoruz. Öğrenci kardeşlerimize daha çok okumayı tavsiye ediyorum. Hizmete sunduğumuz Kitap Kafe ve Kıraathane'yi daha sık ziyaret etmelerini istiyorum."


Program örencilere kitap dağıtımının ardından sona erdi. Programa katılan öğrenciler Dulkadiroğlu Belediyesi ve Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği'nin kitap hediyesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.