Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi'nde değişim ve dönüşüm hamlesi tüm hızıyla devam ediyor. Bölgesini birçok büyük projeyle değiştiren ve dönüştüren Dulkadiroğlu Belediyesi, bu büyük projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle eğitim konusuna hassasiyet gösteren Dulkadiroğlu Belediyesi, öğrencilerin faydalanacağı trafik eğitim merkezini modernize ederek yeniden hizmete açtı.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Dulkadiroğlu Belediyesi Trafik Eğitim Merkezi'nin ilk misafirleri de Türkoğlu İmalı İlkokulu öğrencileri oldu.

Yaklaşık 22 öğrencinin bulunduğu eğitim programına katılarak hizmeti yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, burada bir konuşma yaparak bu gibi hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

"Dulkadiroğlu Değişiyor, Dulkadiroğlu Gelişiyor" sloganıyla ilçeyi yeniden inşa ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Necati Okay, bu değişim rüzgarının tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Özellikle eğitim konusunda önemli projelere destek verdiklerini ve farklı projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Okay, mevcut olan Trafik Eğitim Merkezi'ni yenileyerek aktif bir şekilde Kahramanmaraşlıların hizmetine daha modern bir şekilde sunduklarını anlattı.

Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Trafik haftası münasebetiyle Trafik Eğitim Merkezi'mizi yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlk olarak da Türkoğlu İmalı İlkokulu öğrencilerimizi burada ağırladık. Bu alanı İlimizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin trafik eğitimini en iyi şekilde alabilmeleri için kullanacağız. Bununla ilgili gerekli alt yapıyı burada sağladık. Kahramanmaraş'ımızın her bölgesinden öğrencilerimiz buraya gelerek trafik eğitimi alacaklar. Trafik kazalarının genelinin kural hatası ve bilinçsiz araç kullanımı olduğunu göz önünde bulundurursak, bu yaşta alınacak eğitimin ne kadar önemli olduğunu fark ederiz. Bu nedenle merkezimizi aktif olarak öğrencilerimizin hizmetinde tutacağız. Merkezimizde uygulamalı eğitimler öğrencilerimizin ilgisini çekmektedir. Gerçek trafik ışıklarıyla ve akülü araçlarla öğrenciler bizzat trafik deneyimi yaşayarak eğitim almaktalar. Yol işaretleri ve tabelalarda uygulamalı eğitimin başarı seviyesini artırıcı unsurlardandır. Trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde bu hafta boyunca alanımızı özellikle köy okullarından öğrencilerimiz kullanacaktır. Ben bu alanın faydalı olacağına inanıyorum ve öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Trafik haftası nedeniyle Türkoğlu Jandarma Trafik Tim Komutanlığı'nın düzenlediği programa katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nursel Reyhanlıoğlu'da Başkan Okay'ın ardından bir konuşma yaptı.

Trafik eğitiminin önemine değinen Reyhanlıoğlu, bu konuda hassasiyet gösteren Dulkadiroğlu Belediyesine teşekkür ederek şunları söyledi: "Eğitim küçük yaşta başlar. Dulkadiroğlu Belediyesi de bunu göz önünde bulundurarak mevcut olan hizmetini yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Ölüm oranlarına baktığımız zaman trafik canavarına çok fazla kurban verdiğimizi görürüz. Küçük yaşta alınan eğitimin bu sorunun önüne geçeceğine inanıyorum."

Bayanların trafikte daha hassas ve dikkatli olduğunu dile getiren Reyhanlıoğlu, "Bayanların trafik konusunda daha hassas olduklarına inanıyorum. Daha dikkatli ve duyarlılar. Kahramanmaraş'ta da hatırı sayılır düzeyde bayan sürücümüz var" dedi.

Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'de trafik canavarına 'dur' demenin en önemli yolunun küçük yaşta verilen eğitim olduğunu anlattı. Debgici, bu konuda yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu kaydederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Her alanda eğitim şart diye düşünüyorum. Özellikle trafik alanına daha fazla eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Dulkadiroğlu Belediyemiz de bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak bu alanı restore etti. Bugün geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımıza burada trafik eğitimi veriliyor. Trafikte saygı olduğu sürece hiç bir sıkıntı yaşanmaz. Trafikte kadın, erkek ayrımı olduğuna inanmıyorum. Trafik canavarına dur demek için önce trafik kurallarına uymalıyız. Bunun için de bu çocuklarımıza burada en güzel trafik eğitimini vermemiz gerekiyor."

Programa; Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Güngör, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı, Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı