Adli Tıp Uzmanı Dr. Alper Keten, CHP'den 25. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olduğunu, parti il binasında düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.

 

 

Milletvekili aday adaylığı için Kahramanmaraş Adli Tıp Şube Müdürlüğü görevinden istifa eden ve CHP'den aday adayı olan Alper Keten'in basın toplantısına İl Başkanı Esat Şengül, eski milletvekili Mehmet Parlakyiğit, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Barış Antürk, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Keten, konuşmasına öz geçmişini anlatarak başlarken, Kahramanmaraş'ta göreve başladığı günlerde memleketine katkı sağlamak için Kahramanmaraş Kalkınma Derneği'nin kuruculuğunu yaptığı ve bu dernekle birçok alanda çalışmalar yaptığını kaydetti. CHP'de yıllarca hiç bir karşılık görmeden ve gözetmeden emek veren Kahramanmaraş'ın samimi insanlarına, parti yöneticilerine saygı ve şükran duyduğunu anlatan Alper Keten, şu ifadeleri kullandı:

 

 

"Siyasal iktidar eliyle Cumhuriyetimizin bütün kazanımları hoyratça tüketilmiş, kutsal değerlerimiz yolsuzluklara kılıf yapılarak aşındırılmış, özgürlüklerimiz kısıtlanmış, adeta geleceğimiz karartılmış ve ülkemiz hızla uçuruma giden bir yola sokulmuştur. Mutlu olmak adına, umutlu olmak adına özlemini duyduğumuz bir ülke olma hedefinden, her geçen gün biraz daha uzaklaşılmıştır. Eğitimden sağlığa, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda başarısızlık üstüne başarısızlık yaşanmış ve siyasal iktidar tıkanma sürecine girmiştir."

 

Niçin aday adayı olduğunu da anlatan Alper Keten, "7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP'yi iktidar yapmak için aday oldum" ifadesini kullandı.