Kahramanmaraş'ta son zamanlarda oldukça tartışılan TEMA'da önceki gün yaşanan bir olay, TEMA'nın yeniden yapılanması gerektiğini yeniden gündeme getirdi.

 

TEMA'nın NFK Kültür Sitesi arkasında bulunan binasında yaşanan olay, Kahramanmaraş TEMA'nın içinde 

bulunduğu durumu gözler önüne serdi. Gazeteci Yener Atlı'nın konuk olduğu imza gününe katılan Dostluk Grubu, TEMA yöneticilerine tepki gösterdi. Ilımlı bir havada başlayan haftalık toplantının sonuna doğru Gazeteci Yener Atlı, 'Best Of Maraş' adlı kitabını imzalamak için platforma davet edildi.

 

 

Yener Atlı'nın Teras Cafe yolu üzerinde bulunan ormanlık alanını kiraladığı iddia edilerek, yapacağı çalışma için ağaç kesildiği öne süren ve olumsuz paylaşımda bulunduğu kaydedilen TEMA İl Temsilcisi'nin bu tavrına tepki gecikmedi.

 

Bir grup TEMA Gönüllüsü tarafından oluşturulan ve son zamanlarda TEMA'dan kopan Dostluk Grubu, köprüleri yeniden kurmak için TEMA'nın toplantısına katılmıştı. Yener Atlı'nın kitabını imzalamaya davet edilmesi üzerine bu grup, olayı protesto ederek TEMA'dan ayrıldı.

 

MİSAFİRE AYAĞA KALKAMAMAK...

 

Öte yandan Dostluk Grubu Üyelerinden  TEMA Pazarcık Gönüllü Temsilcisi Abdurrahman Akbaba, aynı gün saat 21.35'te sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta şu paylaşımda bulundu;

 

"Kamuya açık toplantı yapacaksın. Misafirlerin gelecek sen ayağa kalkma zahmetinde bulunmayı bırak, 'hoş geldin' bile diyemeyeceksin. Hatta alaycı alaycı bakacaksın. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişeceksin.

 

 

Bir şey söyleyeyim mi? Yaptığın ne İslam medeniyetinde, ne Anadolu kültüründe, ne törelerimizde var. Bırak dostunu; düşmanın dahi evine gelse, minderine otursa 'hoşgeldin' de denir, Ayağa da kalkılır. Bilmem anlatabildik mi acaba?

 

Kaldı ki orası hepimizin evi. Yani topluma, kamu yararına çalışan, kamuya yani halkımıza ait. Tüm Türkiye'ye ait. Hem büyük bir STK' dır. STK temsilcisi olmanın sorumluluğunda ve bilincinde hareket etmeli herkes.

 

Yoksa bu hal, hareket ve davranışlarla etrafında kimse kalmayacak. 'Küçük olsun benim olsun' zihniyeti ve anlayışı her zaman kişiye ve temsil ettiği kuruma manevi zarar verir. Kendini düşünmüyorsan bari temsil ettiğin kurumu düşün..."

 

AKBABA KİMİ KAST ETTİ?

 

Abdurrahman Akbaba'nın bu paylaşımının, Dostluk Grubu'nun TEMA'yı terk etmesinin hemen arkasından gerçekleşmesi dikkat çekiciydi. Daha önce de çeşitli sıkıntıların yaşandığı ve gerçek gönüllülerin İl Temsilcisi'nin tavırları ile uzaklaşmaya başladığı TEMA'daki bu olay, paylaşımdaki ifadelerin TEMA İl Temsilcisi'ne yönelik olduğunu gösteriyor.

 

Dostluk Grubu'nun TEMA'yı terk etmesinin ardından bu kurumda nasıl bir gelişme yaşanacağı da merak konusu olmaya başladı.