Samsun'da telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları yaşlı adamı bankadaki paralarını çekip evine götürmesini isteyen dolandırıcıların tuzağına düşmekten polis kurtardı.

 

Samsun'un Atakum ilçesi Yeni Mahalle'de ikamet eden belediyeden emekli 70 yaşındaki Mustafa Erkol'u ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, terör örgütünün yaşlı adamın adına 4-5 adet kredi kartı çıkartıp bunu kullandıklarını, oturduğu mahallede mafya olduğunu ve 120 polisin operasyon için bölgeye sevk edildiğini söyleyerek, bankadaki paralarını çekip evinde güvenli bir yerde saklamasını istediler.

 

Dolandırıcıların korkutup kandırdığı yaşlı adam dolmuşla İlkadım ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki bankaya giderken, eşi olayı kızına haber verdi. Erkol'un kızı da 155 Polis İmdat’ı arayarak, babasının dolandırılmak istendiğini söyledi. Bunun üzerine yaşlı adamın parasının bulunduğu bankanın önünde önlem alan polis, verilen eşkal doğrultusunda Mustafa Erkol'a ulaşarak parayı çekmesine engel oldu.

 

Polisin kendisinin dolandırılmak istendiğini söylemesi üzerine şaşıran Erkol, "Ev telefonumdan aradılar. Terör örgütünün benim adıma kredi kartı çıkartıp kullandıklarını söylediler. Ellerinde bulunan dosyada 9 yıla kadar hapis cezam bulunduğunu, oturduğum mahallede mafyaların olduğunu, 120 polis sevk ettiklerini söylediler. Hatta tabancam olup olmadığını sordular. Aslında çocuklarım telefon dolandırıcılarına karşı beni her zaman uyarıyorlardı. Ancak çok kibar konuşuyorlardı. Onlara inandım. Polisler olmasa dolandırılacaktım. Vatandaşlarımız bu tür dolandırıcılara inanmasınlar" dedi.

 

Yaşlı adam kimseden şikayetçi olmadığını söyleyince olay yerine gelen polisler, daha dikkatli olması için kendisine uyarıda bulundular.

 

MUAMMER AY / SAMSUN