Devletin en üst kademedeki isimlerinin telefon bilgilerini bile ortalığa saçan site şimdi de haraç kesmeye başladı. Site yaptığı duyuruyla “Sevdiklerinizin telefon bilgilerinin sorgulanmasını istemiyorsanız 2,99 TL ödeyin, verileri silelim” diyor.

Sözcü.com.tr, geride bıraktığımız 12 Ağustos’ta internette yayın yapan bir sitede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a kadar milyonlarca Türk vatandaşının telefon numaralarının açığa çıkarıldığını, bir sorgulamayla herkesin telefon bilgilerine ulaşıldığını ortaya çıkarmıştı.

Basit bir çalışma prensibine sahip sitede telefon numarası ya da isim girilerek sorgulama yapılıyor, kişilerin sadece kendi inisiyatifeyle paylaşmak isteyeceği telefon bilgilerine kolayca ulaşılabiliyordu.

Site, www.sozcu.com.tr‘nin skandalı açığa çıkarmasının ardından telefon sorgulama hizmetini kısıtlamıştı. Ancak çok kısa bir süre sonra yeniden sorgulama butonunu aktif hale getirdi.

Sahtekarlık hizmetinde sınır tanımayan site, ‘Sahte numara servisi' ile sitelerin telefon doğrulamalarında kullanabileceğiniz sahte numaralar da sunuyor.

Devletin en önemli kademelerindeki isimlerin telefon numaralarını bile pervazsızca açığa çıkaran site, son yaptığıyla “Pes” dedirtti. Dolandırıcılık faaliyetlerini, kaygı duymaksızın sürdüren site, vatandaşların numaralarını izinsiz şekilde paylaştığı yetmezmiş gibi numaralarının sorgulanmasını engellemek isteyenlerden haraç istemeye başladı. Site bildirim göndererek, “Bugüne özel 2.99 TL ödeyerek sevdiklerinizin numaralarını sorgulatmayı engelletebilirsiniz” mesajıyla vatandaşların cebine göz dikti.

Milyonlarca kişinin telefon bilgisini yasa dışı yollarla herkesin ulaşabileceği bir şekilde ortaya saçan sitenin, basit bir hesapla 1 milyon kişiden 2.99 aldığı hesaplanırsa ortaya akıl almaz bir vurgunun çıkacağı gerçek. Asıl akıllara takılan soru ise sitenin dolandırıcılık faaliyetlerini bu şekilde nasıl rahatça sürdürebildiği…

(Sözcü)