Kahramanmaraş Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Hatay Valisi Ercan Topalca, Osmaniye Valisi Kerem Al, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cemal Tanrıverdi, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Orhan Büyükalaca, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

 

Toplantıda 2015 yılında teknik destek ve doğrudan faaliyet destek programı, 23 Mart’ta Osmaniye’de yapılacak coğrafi işaretler konferansı ile 15-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak ayakkabı moda fuarı hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

 

Öte yandan 7-9 Nisan tarihleri arasında DOĞAKA ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Brezilya’da yapılacak Teknotekstil Fuarında stant açılması konusunda görüşmeler yapıldı. Kahramanmaraş’tan şirketlerin katılacağı bu fuar tekstil sektörünün yeni pazarlara açılması bakımından çok önemli bir yere sahip.

 

 

2013 ve 2014 yıllarında, gerek Ortadoğuda’ki iç karışıklıkların oluşturduğu pazar kaybı gerekse ülkemizin ve dolayısıyla bölgemizin en büyük ihracat pazarı olan Euro bölgesinin ticari büyüme bakımından gelişmekte olan Güney Amerika ve Asya’nın gerisinde kalması sebebiyle ihracatta ciddi şekilde pazar sorunları yaşanması DOĞAKA ve KMTSO yetkililerini harekete geçirdi.

 

Brezilya’nın yeni pazarlara açılmak, yeni müşterilerle yeni ticari bağlantılar gerçekleştirmek adına özellikle Latin Amerika bölgesi ve bu bölgenin lideri, dünyanın ise 7. büyük ekonomisi konumunda bulunduğunu ifade eden KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük Brezilya pazarının, Türkiye için stratejik bir önemi bulunduğuna dikkat çekerken, aynı zamanda Güney Amerika kıtasının en büyük tekstil üretim merkezi olduğunu vurguladı. Karaküçük, “Bu sene 7-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Brezilya’nın San Paulo kentinde 4cüsü düzenlenecek olan ‘TECNOTEXTIL BRAZIL’ Uluslararası Tekstil Teknolojileri, Tekstil Makina, Yan Sanayi ve İplik Fuarının bölgemiz ihracatçıları çok önemli bir pazara giriş stratejisi niteliğindedir. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak fuarda stant açmak üzere DOĞAKA ile işbirliği yaptık. Ayrıca yurtdışı fuar ve iş gezisi desteği kapsamında bir organizasyon ile burada hem fuar ziyareti hem de ikili ticari görüşme yapacak işadamlarımızı Brezilya’ya götüreceğiz” dedi.