Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2015 Yılı Turizm Mali Destek Programları Açılış Toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

 

 

DOĞAKA, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik olarak 10 milyon TL bütçeli 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve kar amacı güden kuruluşlara yönelik 5 milyon TL bütçeli Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın tanıtımına yönelik Kahramanmaraş Valiliği Fikret Kiraz toplantı salonunda 92 kişinin katılımı ile açılış toplantısı düzenlendi.

 

DOĞAKA 2015 yılı Turizm Mali Destek Programlarının içeriğine ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı toplantıya Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurumlarının Müdürleri, kamu kurumlarının diğer temsilcileri, sivil toplum kuruşları ve özel sektör temsilcileri, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, DOĞAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu, Uzman Tuğçe Altun, İbrahim Yaşar ve Tuğçe Rodoplu ve DOĞAKA Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ertuğrul Kazancı katıldı.

 

 

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız yaptığı açılış konuşmasında, Hatay’ın turizm potansiyelinin önemine değinerek, 2015 Yılı Turizm Mali Destek Programları ile Kahramanmaraş’ın turizm altyapısının iyileştirilmesine ve özel sektör yatırımlarına destek sağlandığını kaydetti. Yıldız, Kahramanmaraş’taki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden turizm alanında katma değer yaratacak projeler beklediğini belirtti.

 

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Güvençer de Kahramanmaraş ilinin öncelikli hedefleri arasında turizmin sektörünün geliştirilmesi olduğunu, DOĞAKA 2015 Yılı Turizm Mali Destek Programları ile Kahramanmaraş’ın turizm sektörünü geliştirme hedeflerinin uyumlu olduğunu ifade etti. Güvençer, Kahramanmaraş ilinde kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün turizmin gelişmesi için yapması gereken birçok yatırımın bulunduğunu, 2015 Yılı Turizm Mali Destek Programı kapsamında hazırlanacak projelerin niceliksel olduğu kadar niteliksel açıdan da artmasını ve ekonomik ve sosyal açıdan değer kazandıracak, sürdürülebilir projelerin hazırlanması gerektiğini vurguladı.

 

 

Açılış konuşmalarının ardından her iki programa ilişkin detayların anlatıldığı ve soruların cevaplandığı sunumun ardından toplantı sona erdi.