Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) 61. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de gerçekleştirildi.

 

Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al başkanlığında yapılan toplantıya; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, DOĞAKA’nın geçen ay Kahramanmaraş’ta yapılan toplantısından bu yana geçen süre içerisinde verilen görev ve yetkiler çerçevesinde çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

 

“Bilindiği üzere bölgemizde gelişmişlik düzeyi düşük olan ilçelerimizdeki ekonomik hareketliliği canlandırmak ve bu ilçelerimizde tarım dışı ekonomik çeşitliliği sağlamak üzere Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında başarılı projeler geçtiğimiz ay yapılan toplantı sonrasında ilan edilmişti. Bu programda başarılı olan proje sahipleri ile sözleşmeler imzalanmış ve projelerin uygulanılmasına başlanılmıştır. Hatay ilinden 6, Kahramanmaraş ilinden 3 ve Osmaniye ilinden 5 olmak üzere toplam 14 projenin başarılı bulunduğu program kapsamında başarılı projelere 4 Milyon 247 Bin. TL. kaynak aktarılmaktadır”  

 

Açılış konuşmasının ardından gündem maddeleri ile toplantı devam etti.