Kahramanmaraş'ın da aralarında bulunduğu Doğu Akdeniz Bölgesi'nde bugün kuvvetli sağanak yağmur beklenirken; yetkililer vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Muş, Sivas ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'da yer yer pus ve sis ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney, zamanla Karadeniz kıyıları ile batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esecek.

 

METEOROLOJİDEN YAPILAN UYARI

 

Beklenen hadise

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Doğu Akdeniz'deki yağışların bugün Mersin, yarın (Perşembe) Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Başlama-Bitiş Zamanı

11.03.2015 10:00 - 12.03.2015 21:00 TSİ

 

Hadisenin Şiddeti

Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Su Baskını - Sel - Yıldırım