Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Antalya ve Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Trakya ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının; kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

 

Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Akdeniz ve Güney Ege Kıyıları ile Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

Kahramanmaraş'ta bugün ve yarın kuvvetli sağanak yağış beklenirken; hava sıcaklığı en düşük 4 en yüksek 8 derece olacak. Çarşamba ve perşembe günleri de Kahramanmaraş'ta karla karışık yağmur bekleniyor. Bu iki günde de hava sıcaklığı en düşük 1 en yüksek ise 7 derece olacak. Cuma günü ise çok bulutlu bir havanın olacağı Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığı en düşük 0 en yüksek te 7 derece olacak.

 

Yetkililer yağış ve kar yağışına karşı vatandaşların dikkatli olmasını isterken, olası olumsuzluklara karşı da gerekli tedbirlerin alınması istendi.