İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON

Türkiye'nin terörle mücadelede çok keskin ve kararlı bir tutumu vardır. Bu Zeytindalı Harekatı ve Fırat Kalkanı olarak ortaya konulmuş, hayırlı sonuçlar elde edilmiştir. Türk milleti Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı arzulamaktadır. Tam desteğimizi sürdüreceğiz.

AMERİKA'NIN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİ

ABD'nin ortaya koymuş olduğu ve çok kişinin beklemediği anda Suriye'den askerlerini çekeceğine dair görüşü yankı bulmuştur. Sebeplerinin ne olduğunu tam kestirmek mümkün değildir. Bunu öğrenebilmenin tek yolu ülkeyi yöneten şahsiyetlerin kamuoyunu bilgilendirmelerinde fayda vardır. ABD'nin ani kararının arkasında ne yatmaktadır bilmiyorum, ama tahmin edebilecek birikim içerisindeyiz. 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Bütçe görüşmeleri geçen hafta tamamlandı. Oylaması yapıldı. MHP yurt dışında görevli 1 milletvekili haricinde 49 oy kullanarak bütçenin kabulü noktasında tasarrufunu ortaya koydu.

"ESAD REJİMİYLE TÜRKİYE'NİN DİYALOG KURMASINDAN YANA DEĞİLİM"

 Esad rejimiyle herhangi bir şart altında Türkiye'nin diyalog kurmasından yana değilim. Türkiye'nin kat etmiş olduğu terörle mücadeleyi sonunda Esad'ın tercihine teslim etmek Türkiye için en büyük kayıp ve ayıp olur. Türkiye'nin çok yönlü takip ettiği politikalar sonucunda Esad rejiminin demokrasi içerisinde değişime uğrayabilecek yaklaşımlara devam etmek suretiyle, Suriye'yi Esad rejiminden kurtarmak. Bu politika yerindedir. 

"ORTADOĞU İÇİN ZİRVE YAPILMALI"

İstanbul ve ya Ankara'da Ortadoğu'nun geleceğiyle ilgili bir zirve yapılmalı.

"TÜRKİYE'Yİ ÜZMÜŞTÜR"

(CHP'li Özgür Özel'le Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tartışmasıyla ilgili olarak) Bu Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin Grup Başkenvekili olan şahsiyetin çirkin üslubu aşağılayıcı bakış açıları ne CHP'ye bir fayda sağlar ne de Türkiye'ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da o şahıs görür. Çünkü siyaseten itibaren sıfırlanmış olarak toplumda kabul görmüş bir hale gelmiştir. 

HULUSİ AKAR'I ZİYARETİ

Bu söylemeyeceğimi nasıl yorumlarsınız bilmiyorum ama 16 Ağustos 2015'te Hulusi Akar Paşa Genelkurmay Başkanı oldu. Genelkurmay Başkanı seçilenlere tebrik ziyaretine gideriz. Ancak 2 Ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Paşa'yı ziyaret ettim. Orada diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim. Hulusi Akar Paşa'ya Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve altın kaplı silah hediye ettim. Bu neden aklıma geldi? Neden Hulusi Akar Paşa'ya verildi? 15 Temmuz'u dikkate aldığınızda bunda önemli bir aklımızdan geçen geleceği okuma demeyeceğim ama anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim. FETÖ ihanetine karşı bugün lüzumsuz konuşmalarla onu incitenlere söylüyorum; Hulusi Akar Paşa, bayrağa, Kur'an'a ve silaha sahip çıkmıştır. CHP, siyaseten söylüyorum bir çeki düzen vermelerinde yarar var. TBMM'de dışarıya yayının yapıldığı bir ortamda ne dediğini tekrarlayamayacak şekilde cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan Hulusi Akar Paşa'mız olmuştur.

3 BÜYÜK İL...

Adana, Mersin, Manisa için AK Parti ılımlı. Jesti reste çevirmezlerse 3 büyük şehir bizde olacaktır.

MÜJDAT GEZEN VE METİN AKPINAR'A SORUŞTURMA

Halk TV'nin programlarını ben yakından takip ediyorum. Özellikle haberler bölümüyle Sayın Uğur Dündar Bey'in programını takip ediyorum. Burada eleştiri yapma hakkımız var diyorlar. Ben de eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum. Uğur Dündar Bey yılların televizyoncusu olarak duayen olmuş bir medya mensubudur. Halk TV'nin halkla münasebeti esnasında davet ettiği konuşmacılar, aşağılayıcı üsluplara bakarsanız Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır. Konuşma esasını kaybetmiştir, kim halkı ne kadar güldürürse o kadar alkış alacağı kanaatiyle iyi konuştum zannetmektedir. Bu iki sanatçıyla alakalı değil öncesi de var. Konuşmalar çok hoş değildi.

YERELDE CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı önemli ve hayırlı bir ittikaktır. Yenikapı ruhunun devamıdır. Türkiye'yi siyaseten şekillendirecek bir adımdır. 9 Temmuz Cumhurbaşkanı yemin törenini gerçekleştirmiş ve yarım saat sonra da hükümeti kurmuştur. 24 Haziran seçimleri de sonuç itibarıyla bu imkanı vermiştir. 31 Mart seçimleriyle birlikte bu seçimleri iyi anlamak lazım. Bu seçimlerin cumhurbaşkanlığı sistemine etkisinin ne olacağını iyi düşünmek gerekir. 24 Haziran'da yasal bir zemin varken mahalli seçimde yasal bir zemin yoktur. Karşılıklı bir anlayışla yerel seçimlere yaklaşmakta da fayda var. MHP, 24 Haziran seçimlerine yine formülle gelmiştir. X+Y=Z olması lazım. X, AK Parti'dir. Y, MHP'dir: Z de Cumhur İttifakı'dır. Bu sebeple Cumhur İttifakı devam etmektedir. Sağlam bir zemin vardır. Arkadaşlarımız görüşmelerini devam ettiriyorlar, sonuca da gelinmiş bulunmaktadır. Cumhur İttifakı 51 ilde kendi adaylarıyla seçimlere katılacaktır. Belediye meclis üyeliklerinde kendi adayları ile yarışacaktır. 51 ilin ilçelerinde de yine kendi adaylarıyla bu yarışı devam ettirecektir. 30 büyük şehirde ise şuan için bir prensip anlaşması sağlanmıştır. Bu 30 büyük şehrin ilçelerinde çalışmalar devam etmektedir. O da 1-2 gün içerisinde tamamlanmış olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı ile son çarşamba günü yaptığımız görüşmede konu açısından MHP daha önceden Cumhur İttifakı'na bir işaret olsun diye İstanbul adayını göstermeyeceğini ifade etmiştim. 3 büyük ilin adayını da çıkarmayacağımızı kendisiyle paylaşmıştım.

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN'E SORUŞTURMA

Olay bizi çok üzdü. Ben de eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum. Uğur Dündar Bey, yılların televizyon programcısı olarak değerli bir medya mensubudur. Ancak davet ettiği konuşmacılar, aşağılayıcı tabirler, halktan aldığı alkışlara bakarsanız, Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır, konuşma esasını kaybetmiştir. Konuşmalar çok hoş değildi. Metin Akpınar kendine yazık etti. 1945'i örnek göstermek eleştiri değildir. Gösterilen örnek kötü bir örnektir. Metin Akpınar'ın çıkıp özür dilemesi gerekiyor. Ayaklardan asılma olayını görüyorsunuz. Ben çok üzgünüm. Böyle şeylerle Türk demokrasini yaşatayım derken demokrasiyi katletmenin anlamı yoktur. Bir de tavsiyem var. Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini seyretsinler. Sosyolojiyle gerçekler arasındaki farkları görsünler. Ben çok üzgünüm.

OSMANİYE ADAYLIĞI

Osmaniye oy çokluğu itibari ile AK Parti’nin oyunun MHP’den fazla olduğu bir seçim çevresidir. Arzulandığı takdirde AK Parti orada aday çıkarabilir. Bir güzel yarış da yapılabilir geçmişte olduğu gibi. Sayın Cumhurbaşkanı ittifakın olumlu yönünü ortaya koyarak orada aday göstermemeyi uygun görmüştür. Böyle bir 3 büyük şehrin dışında aday çıkarmamayı prensip olarak ifade ettiler. Ben ne yapabilirim diye düşündüm Rize’de aday çıkarmasam ne olur diye düşündüm, Kasımpaşa’yı düşünürsen Kasımpaşa Rize’nin 3 katı büyüklükte…

"KİMSENİN KULAĞINA KAR SUYU KAÇIRMANIN MANASI YOK"

Sayın Kılıçdaroğlu benim okul arkadaşımdır. Son günlerdeki hırçın politikasından vazgeçmesi lazım. Bunun çıkış yolu olmadığını yaşayarak geldik. 68 nesli Fransa'daki bir kıvılcımla Türkiye'yi nerelere getirdiğini görmeliyiz. Gezi olayları da dört ağaçla başladı nereye gitti hep birlikte biliyoruz. Türkiye'nin demokrasi içerisinde sandıkta milli iradenin gücüyle normalleşme sürecine girmesinde yarar vardır. Bazı konularda da kimsenin kulağına kar suyu kaçırmanın da manası yoktur. 

AF TEKLİFİ

Arkadaşlarımızın hazırladığı taslak duruyor. Meclis'te gündeme alınması için bekliyoruz. Af yasasının çıkmasında ülkemiz için yarar vardır diye düşünüyoruz. Diğer partiler ne ölçüde alaka duyar görmeliyiz.