Kahramanmaraş’ın en köklü ve en aktif dernekleri bir araya gelip birlik mesajı verdiler…

 

 

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Amatör Telsizcilik, dağcılık ve doğa sporları Kulübü (AYYILDIZ), Kahramanlar Offroad Kulubü (KAROFF), Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KAFSAD), THK Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü (MAHAVK), Kahramanmaraş Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) ve Kahramanmaraş Arama Kurtarma Moral Destek Birimi (KARMOD) başkan ve yöneticileri yaptıkları toplantıda yapılacak etkinliklerde ortak hareket etme ve yardımlaşma kararı aldılar.

 

KAROFF eski başkanlarından Yunus Kaya'nın daveti üzerine gelen dernek yöneticileri yaklaşık iki saat boyunca Kahramanmaraş’ın tanıtımı üzerine yapılabilecek etkinlikler ve görev bölümü üzerine sohbet ettiler. Kaya, Kahramanmaraş'ta özellikle turizme katkıda bulunan ve doğa sporları alanında faaliyet gösteren en önemli dernekleri bir araya getirip ortak faaliyet ve güç birliği amacı ile bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti..

 

Toplantı sırasında söz alan KAROF Başkanı Sinan Bağdatlı, Karoff olarak 3 yıldır şehrin tanıtımına off-road oyunları olmak üzere birçok etkinlikte görev alarak çok büyük katkılar sağladığını ve başta KAFSAD olmak üzere diğer dernekler ile de ara sıra etkinliklerde ortak çalışma yaptıklarını ifade etti.

 

AYYILDIZ Başkanı Mustafa Ezer yapılacak etkinliklerde her türlü görevi almaya hazır olduklarını belirtip özellikle iletişim ve koordinasyonu sağlamada çok büyük katkı sağlayacaklarını söyleyerek birliğin kurulmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

 

MAHAVK Başkanı Mahmut Hopur ise Kahramanmaraş’ı Türkiye ve dünyaya tanıtmada çok büyük yol aldıklarını yaptıkları uçuşlar ve kırdıkları rekorlar ile Kahramanmaraş’ın ileride tüm dünyanın yamaç paraşütü merkezlerinden biri olacağını belirtti. Toplantıya katılan tüm derneklerle zaten çok iyi ilişkiler içinde olduklarını söyleyen Hopur, Kahramanmaraş için her hizmete hazır olduklarını ifade etti.

 

MADOSK Başkanı Özcan Baltacı bugüne kadar Türkiye de onlarca zirve ye Kahramanmaraş'ın adını yazdırdıklarını Kahramanmaraş ta da yıllardır gezi ve yürüyüş faaliyeti düzenleyerek şehrimizin doğal güzelliklerini halkımıza tanıtmaya çalıştıklarını söyleyerek, güç birliği ve dayanışma için her türlü desteği vereceklerini belirtti..

 

KAFSAD Başkanı Gürhan Turan da Kahramanmaraş’ın tek fotoğraf derneği olduklarını belirtip 8 yıl içerisinde birçok şehir içi şehir dışı gezi, sergi, fotoğraf gösterisi ve kurs düzenlediklerini toplantıya katılan derneklerle kardeş dernek olup birçok etkinlikte beraber çalıştıklarını ifade edip, böyle bir birlikteliğin Kahramanmaraş için fayda sağlayacağına emin olduklarını belirtti.

 

Toplantı sonunda KAROFF yöneticilerinden Gökmen Kanarya yaptığı açıklamada; "Hoş bir sohbet ve arkadaşlık ortamında geçen birlik toplantısı belirli aralıklarla tekrarlanacaktır" diyerek ortak yapılacak bir etkinliğin kararının alındığını da ifade etti. Yamaç paraşütü, off road, model uçak gösterisi ve fotoğraf çekiminden oluşacak etkinliğin Birkaç hafta içinde Ahir Dağında olacağı belirtildi..