Emre'den önce, Emre'den sonra...

 

Geçtiğimiz hafta Akhisar'a kaybeden Fenerbahçe, Konya'dan da puan kaybıyla döndü, şampiyonluk yolunda çok büyük darbe aldı... 

 

Maça tutuk başlayan Sarı Lacivertliler, Konya'nın agresif oyununa karşılık veremedi. Emre Belözoğlu oyuna girdikten sonra oyunun kontrolünü ele geçiren Kanarya, beraberliği yakaladı ancak galibiyet golünü bulamadı. 

 

ŞOK PRES VE GOL!

 

Ev sahibinin ilk dakikalardaki müthiş futbolu meyvesini erken verdi ve 8. dakikada devre arasında takıma katılan Güney Afrikalı Mahlangu, ceza sahasında boş pozisyonda düzgün vurdu, topu ağlara gönderdi; 1-0. Golden sonra da Konya ataklarını sürdürdü ancak Yeşil Beyazlılar sonunu getirmedi. 

 

GÖKHAN YİNE ATAMADI

 

İlk yarının son dakikaları ise Fenerbahçe'nin baskısıyla geçerken Gökhan Gönül, Akhisar maçında olduğu gibi çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Top santimlerle auta giderken, ilk yarı 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. 

 

İKİNCİ YARI BASKILI AMA...

 

Fenerbahçe ikinci yarıya baskılı başladı. Topa sahip oldu ancak Konya kalesinde uzun süre pozisyon bulamadı. Kanarya ikinci yarıda ilk 20 dakikayı adeta boşa geçirdi. 

 

EMENIKE'NİN SADECE VÜCUDU VAR

 

Emenike yine bildiğiniz gibiydi. 1-2 sprint attı, kaptırdığı topu geri aldı ancak forvet oyuncusu olarak takıma hiç katkı vermedi. İkinci yarı kanada geçti ama geçen haftaki performansından da eser yoktu.  Vücudu sahada ancak beyni Fenerbahçe'de değil. Bu çok net. 

 

EMRE GİRDİ, HER ŞEY DEĞİŞTİ...

 

64'te Emre oyuna girdi, 66'da korneri kullandı Egemen golü attı. Emre'nin takıma ve maça etkisi sadece kullandığı kornerle tabii ki açıklanamaz. Oyuna girmesi orta sahayı toparladı, takım kendine geldi. O olmayınca Fenerbahçe orta sahası hayalet gibi kalıyor. Sönük, güçsüz ve şaşkın gözüküyor. Bir B planı mutlaka şart...

 

DIEGO DA  YOK

 

İsmail Kartal Meireles'i çıkarıp Diego kartını oynadı ancak Brezilyalı yine etkisiz kaldı. Birkaç şık çalımı dışında takıma katkısı hiç yok... Son dakikalarda kendisini penaltı için yere atması maç stresi içinde açıklanabilir ancak eski Diego döner sağ ayağıyla golü atardı. 

 

DERBİ GALİBİYETİ ŞART

 

Sonuç olarak Fenerbahçe iyi oyundan, taktik oyundan çok uzak... Haftaya derbi galibiyeti şart oldu, ki bu oyunla Galatasaray karşısında 3 puan gelse de şampiyonluk çok zor. Bu puan kaybı, Fenerbahçeli yöneticilerin sürekli yinelediği iç saha avantajını da kaybettirdi. Akhisar maçı artık "kaza" kelimesiyle açıklanamaz. 

İsmail Kartal şuursuz futbola mutlaka bir çare bulmalı...