Kahramanmaraş’ta Andırın merkezli olarak dün gece meydana gelen depremin şiddeti ile ilgili iki farklı kurumun bildirdiği rakamlar kafaları karıştırdı.

 

Kahramanmaraş dün gece sallandı. Saat 21.27’de merkez üssü Andırın Akçakoyunlu Mahallesi olan deprem ile ilgili iki farklı kurumdan iki farklı şiddet bildirildi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) verilerine göre yerin 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin şiddeti 4.0 oldu.

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı internet sitesindeki verilere göre de, deprem yerin 12.11 kilometre altında ve 4.3 şiddetinde oldu.

 

İki ayrı kurumun iki ayrı rakam bildirmesi vatandaşların kafasında soru işareti bıraktı. Bu arada Kahramanmaraş’ta 12 UDİM’e göre 12 Aralık’tan bu yana 17 ayrı deprem meydana geldi. Bu depremlerin en şiddetlisi de dün gece yaşandı.

 

Deprem dolayısıyla ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. Deprem Kahramanmaraş merkez, Osmaniye ili, Osmaniye’nin Düziçi, Bahçe Kadirli, Hasanbeyli ilçelerinde de hissedildi.