Başbakan Ahmet Davutoğlu, ticaret müşavirlerine seslenerek, "Dinamik, aktif, bıkmadan, usanmadan ve çalışmaya dayalı ticaret müşavirleri görmek istiyoruz" dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen '3. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda yaptığı konuşmada, 2008 yılında birçok ülkenin reaktif bir şekilde içine kapanmayı tercih ettiğini belirterek, "Özellikle 2008 yılından itibaren iki önemli konuda başlatılan gelenek beni çok heyecanlandırmıştır. Birincisi Büyükelçiler Konferansı ve Ticaret Müşavirleri Toplantısı da başlattığımız güzel geleneklerden birisi. Başbakan olarak hep birlikte ülkemizin dünya ekonomisindeki yerini tartışmak, stratejisini paylaşmak üzere toplantıları tertip ediyoruz. Ticaret müşavirlerimiz, atılması gereken adımları bulundukları yerden Türkiye'ye getiren en önemli yapımızdır. Hepinize tekrar yaptığınız görevler dolayısıyla teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

2008 yılında 115 müşavirliğin görevde olduğunu anlatan Davutoğlu, şu anda 110 ülkede 165 merkezde 250 ticaret müşavirliğinin hizmet verdiğini ifade etti. Ticaret müşavirlerinden hizmet bekledikleri 4 ana alan hakkında bilgi veren Davutoğlu, "Birincisi küresel ekonomik değişim ve bu değişimde bulunduğunuz ülkenin konumu. Hepinizden beklediğimiz dünyadaki küresel ekonomik değişimi yakından takip etmeniz, nabzını tutmanız ve Ankara'ya aktarmanız. Sorumluluğunuz sadece belli çevrelerle temas kurmak değil, küresel değişimi takip etmek ve bu konudaki kanaatlerinizi bize aktarmak" dedi.

 

İkincisinin Türkiye'nin makroekonomik stratejilerini doğru anlamak olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu ilişkileri bulunduğunuz ülkelerle ilişkileri tanımlamaya çalışmak. Bunun için önümüzdeki günlerde büyükelçilerle, bakanlarla biraraya geleceksiniz. Yatırım, enerji ve diğer alanlarda ekonomik ilişkileri tanzim etme sorumluluğunu üstleneceksiniz" diye konuştu.