AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Netice ne olursa olsun İnşallah güçlü bir hükümet kurmak nasip olur. Ama kuramazsak ve seçim mukadder olursa o zaman da netice olursa olsun aziz milletimizin müsterih olmasını ve geleceğe ümitle bakmasını istirham ediyorum’ dedi.

 

Davutoğlu'çok açık konuştu;

 

CHP İLE YÖNTEMDE ANLAŞTIK

 

İlk temasları müzakere süreci olarak değildi, Süreç açısından olasılıklar belirginleşiyor. Partilerle yöntem konusunda anlaşmış durumdayız. İlk turu çok başarılı buluyorum. CHP'de daha ileri bir aşamadayız. Yöntemde anlaştığımız için CHP uygun gördü ve başlayabiliriz dedi. Bu CHP'ye yakın HDP'den koptuk anlamına gelmez. MHP kapıyı kapattı başlıkları benim algımda doğru değil. Bahçeli ile gerekirse tekrar bir araya geleceğiz.

 

Bahçeli yeni bir şey söylemedi, aksine muhalefette kalmayı tercih ediyorum dedi. Arkadaşlarımızın temas etmesinde fayda var dedi. Burada kapı kapama tavrı yok. Onun için her iki lidere de teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu görevlendirmeler yaptı.

 

HDP'ye gelince; sayın Demirtaş ilk gün AK Parti ile işbirliği içinde olmayacağız dedi ilk gün. Biz de böyle dendiğinde illa ki onlarla arayış içinde olmayız.  Yüzde 41'nin ne alamana geldiğini bazı arkadaşlar yeni anlıyor. HDP ile ilgili bugün gördüğüm değişen tutumda ise dünkü açıklamasından farklı bir tutum vardı. Tabloyu yeni yeni yüzde 41’in ne anlama geldiğini yeni fark ediyor bazı arkadaşlar. HDP ile konuştuk şiddetle terörle aralarına net bir tavır koyma ihtiyacı var. Net olarak biz parti olarak Türkiye'de halktan meşruiyetini almış hükümetin elinde olan silahlı güçlerden başka silahlı güç kabul edilemez demeleri lazım.

 

Ben şunu sordum sayın Demirtaş’a samimi olarak, ama bunu kaleşnikoflarla kutlamak gerekir mi dedim. Havai fişekle veya şenlikle kutlanamaz mıydı? Net bir tavır alın kimin evinde silah varsa teslim etsin dedik.