İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kamuya 5 bin 778 kişi atanacak. Bugün yapılacak atamayla birlikte engelli kamu personeli sayımız 56 bini aştı. Engelli vatandaşlarımızı sadece kamuya atamakla kalmadık özel durumlarını göz önünde bulundurarak iller arasında kolayca yer değiştirmelerini de sağladık. Kamu çalışanları içinde çocukları engelli olanlar varsa onlara çocuk yardımını yüzde 50 artırımlı olarak ödüyoruz. Engelli raporları konusundaki sorunları da çözdük. Engelli kardeşlerimizi kucaklıyor onlara hizmet ediyoruz.

"SAHİPSİZ HER ÇOCUĞUN ANNESİ DE BABASI DA DEVLETTİR"

Kendi ailesi ve koruyucu aile yanında bakımı mümkün olmayan çocukları çocuk evleri, çocuk evleri sitesi gibi kurumlara alıyoruz. Bu kurumlardaki çocuk sayısı 14 bindir. Toplamda 143 bin evladımızın devlet koruması altında hayata atılmasını sağlıyoruz. Çocuklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için yeni projeleri devreye alıyoruz. Önemli bir adım attık ve mobil sosyal hizmet birimlerini hayata geçirdik. Bu ülkede sahipsiz kalmış her çocuğun annesi de babası da devlettir. Yetimine, mazlumuna sahip çıkmayan devlet bizim gözümüzde devlet değildir.

"BİZİ ÖRNEK ALDILAR"

Yokluk, yoksulluk içinde kıvranan ülkeler ülkemizin geldiği refah düzeyini kendilerine örnek almışlardır. Türkiye'nin dünya 5'ten büyüktür itirazı kendini çaresiz hisseden ülkelere özgüven aşılamıştır.

"SURİYE KÜTLERİNİ PYD ZULMÜNE TERK ETMEYİZ"

Suriye Kürtlerini PYD zulmüne terk etmeyiz. Suriye'de bir yanda zalimler diğer yanda getirdiği adaletle Türkiye vardır.Zalimi başarılı kılan kendi gücü değil karşısındakilerin zaaflarıdır. Kalbi bizimle olan tüm dostlarımıza sesleniyorum. Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım böylece hep birlikte zalimlerin üstesinden gelelim.