Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün burada ülkemizin bilimsel araştırmalar alanında iki lokomotif kuruluşu olan TÜBİTAK ve TÜBA'nın ödül takdim töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarından dolayı hocalarımıza ve genç arkadaşlarımıza ödüllerini tevdi edeceğiz. Emekleri ve gayretleri için kutluyorum.

Genç bilim insanlarımızın gözlerinden yansıyan heyecan, gurur ve cesaret ülkemizin geleceği adına bize büyük umutlar aşılıyor. Böyle güzel iftihar tabloları yaşattıkları için genç araştırmacılarımıza teşekkür ediyorum. 2019 yılını ülkemiz genelinde Fuat Sezgin yılı ilan ettik.

30 Haziran 2018 tarihinde kaybettiğimiz Fuat Sezgin Hocamız sadece ülkemizin yetiştirdiği en başarılı ilim insanlarından biri değildi. Ülkenin istikbali için emek veren gerçek bir vatanseverdi. 2016 yılında ahirete uğurladığımız Halil İnalcık hocamızı da rahmetle yad ediyorum.

MANEVİ HAZİNELERİNDEN KOPUK YÜRÜYEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR EKSİK KALACAKTIR

Manevi hazinelerinden kopuk yürüyen bilimsel çalışmalar eksik kalacaktır. İslam dünyasının kaynakları sömürülmüş, sınırları çıkar hesapları üzerinden yeniden çizilmiştir. İslam coğrafyası o büyük oyunun malzemesi yapıldı. Yeni sistemde Müslümanlara söz söyleme hakkı tanınmamıştır.

ARTIK KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİİ VAR

Dünya 5'ten büyüktür. BM'de 194 üye var. 15 geçici üyenin hiçbir değeri var mı? Yok. Hani adalet üzerine kurulmuştu? Birleşmiş Milletler'den adalet diye bir şey beklemeyin. Yok böyle bir şey. Adeta öğrenilmiş çaresizlik sendromu ile karşı karşıyayız. Bu durumun değişeceğine yürekten inanıyorum. Türkiye son 16 yılda kendisine giydirilmeye çalışılan bağımlılık gömleğini parçalamıştır. Artık kendi ayakları üzerinde duran Türkiye Savunma Sanayii var.

İKNA ODALARI KURULAN ÜNİVERSİTELERDEN BİLİM İNSANI ÇIKMAZ

Kapısına ikna odaları kurulan üniversitelerimizden ne bilim, ne alim, ne de dünya çapında araştırmacılar çıkar. Üniversitelerimizi o hizipçi, içi kof zihniyetin cenderesinden kurtarmak için büyük çaba sarfettik.

Hudutlarımızın korunmasına gösterdiğimiz hassasiyeti ülkemizin ürettiği verilerek karşı da yapmalıyız. Geliştirdiğimiz ahtapot yazılımı bir kuvvet komutanlığımızın karargahına yapılan siber saldırıyı başarıyla engellediği ve gerçekleştirilecek bir NATO tatbikatına dahil edildi.