Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Yaklaşık 15 senedir milletimize hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ekonominin adeta çökme dönemine geldiği bir Türkiye'yi 2003 yılındai o günde bugüne 3 kat büyüttük. Bitti, göçtü dediler ama onlar öyle dedikçe biz palazlandık. An be an hedefe doğru gidiyoruz. Aynen Demirel'in dediği gibi; yollar yürümekle aşınmaz. Ellerindeki adalet levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz.

Utanmadan AK Parti'yi adaletsizlikle suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara saygı duymak zorundasınız. Kimse yargıyı baskı altına alamaz.

Anayasa'nın ilgili maddesi kimin için? Belli bir grup için mi? Kimse yargıyı baskı altına alamaz. Tavsiye dahi edemez.

AK Parti'nin kapatılmaya çalışıldığı dönemlerde hep arkadaşlara "sabrı" önerdim. Çünkü biz ülkemizin karışmasını istemiyorduk.

Bir ülkenin en büyük gücü tankı, topu, silahı değil, kendisine sahip çıkacak halkıdır.

Unutmayınız ki, AK Parti bir çıkar hareketi değil, bir gönül hareketidir. Kadını erkeği ile, genci, yaşlısıyla, her kökenden 80 milyonun tamamının partisidir.

16 Nisan'dan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yeni döneme kendimizi hazırlamalıyız. Metal yorgunluğu gösteren teşkilatları mutlaka yenilemeliyiz.