Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

ODTÜ başarılarıyla adından hep söz ettirmiştir. İdeolojik kavgalar ODTÜ'yü de etkilemiştir ancak ODTÜ markasını geliştirmeye devam etmiştir. ODTÜ'yü hep başarılarıyla, kaliteli öğrencileriyle, sahip olduğu yüksek standartlı öğretim kadrosuyla değerlendiriyoruz. Eğitimde ODTÜ markası hala ilk sıralarda yer alıyorsa bunu kurulduğu toprakların mayasına borçludur. Esasen ODTÜ'nün kuruluş amacı tam da bizim 16 yıldır yürütmeye çalıştığımız politikamız gibidir. Bu önemli eğitim kurumunu ülkemize kazandıranlara ve bugüne gelmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum.

"ERZURUM'DAN İSTANBUL'A KADAR..."

İnsanlık tarihinin en eski eğitim kurumlarına ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşıyoruz. Harran’dan Nusaybin’e, Cizre’den Hatay’a, İzmir’den Bursa’ya, Erzurum’dan İstanbul’a kadar ülkemizin her köşesi kadim eğitim kurumlarının izleriyle doludur. Biz mirasçısı olduğumuz medeniyetlerin bilime katkısını artırmakla mükellefiz.

"ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIMAMIZ GEREKİYOR"

Almanya'da üniversite öğrencisi sayısı 3 milyon ülkemizde ise 8 milyon. Bir nitelik olayı söz konusu bunu biliyoruz. Çok ideal bir yüksek öğretime sahip olmadığımız gerçek. Yüksek öğrenim sistemimizi çok daha ileriye taşımamız gerekiyor. Nasıl topraklarımıza hükmetmeden bağımsız olamazsak teknolojiye hakim olmadan da bağımsızlığımızı sürdüremeyiz.

İŞARET ETTİ: ONLARI ÇOK BAŞARILI GÖRÜYORUM

Çin'i çok başarılı görüyorum. Samsung'u şöyle bir göreyim demiştim. Gittiğimde üniversite ile işbirliğini görünce hayran olmamak mümkün değil. Öğrenciler okuldan çıkıp Samsung merkezine gidiyor, çalışıyor. Üniversite-sanayi işbirliğini çok daha ileri seviyelere taşımalıyız.