Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilere hem MHP ile yerelde yapılacak ittifak hem de henüz açıklanmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL ADAYLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin merakla beklenen İstanbul adayına ilişkin, "Yes. Arkadaşlar çalışmalarını yürütüyor sorun falan söz konusu değil. Benim ağzımdan laf çekmeye çalışmayın" dedi.

Binali Yıldırım için özel düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin "Bunu kim söylüyorsa İddiasını ispatlamakla mükelleftir. AK Parti'nin İstanbul gibi bir yerde aday çıkarmama gibi bir sorunu olur mu görüyorsunuz hepsi tıkır tıkır gidiyor. Sadir ve Mehmet Beyler teknik çalışmaları yapıyor neticelendikten sonra bize takdim edecekler kalan yerleri de sayın başkanla oturup konuşacağız" dedi.

"MHP İLE KARŞILIKLI JESTLER OLACAK"

MHP'ye bırakılacak iller var mı sorusuna "karşılıklı mutabakat yapıyorsak bizim de jestlerimiz olacak" dedi. Osmaniye, adana MHP'ye bırakılabilir mi? Sorusuna "niye olmasın. Bahçeli ile G-20 dönüşünde görüşme her zaman olabilir" diye konuştu.