Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad rejimi ile YPG anlaştı iddiasına ''Birçok dedikodu var. Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımı ile sıkıntı olmayacağı benziyor.'' şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Türk Konseyi 7. Zirvesi pek çok açıdan tarihe kayıt düşecektir. Türk dünyası içindeki dayanışmanın her geçen gün daha da pekişmesi, iş birliğimizin daha da güçlenmesi bizler için iftihar vesilesidir. Muhataplarımıza Barış Pınarı Harekatımız hakkında da kapsamlı bilgi vereceğiz.

Esed güçleri ile YPG anlaştı iddiasına yanıt
( Esed rejimi ile YPG anlaştı iddiası ) Birçok dedikodu var. Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımı ile sıkıntı olmayacağı benziyor. Münbiç konusunda bir kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız.  Amerika ile Münbiç konusundaki karşılıklık mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaklardı seneyi devirdik Mümbiç boşaltılmalı. Münbiç boşaltıldığında gerçek sahipleri oraya yerleşecek.

''Bunlar bizi yıldırmasın''
(Yabancı basının manipülasyon yaptığı iddiası) Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar. 600'ün üzerinde havan topunun atılmış olduğu bizim topraklara bunların kör olması anlaşılır gibi değil. Gerçekleri karartmak mümkün değil. Şu anda ortada şehitlerimiz var. Bu havan topları neticesinde yaralı olanlar evlerini boşaltanlar var. Bunlar istediği kadar hedef saptırsınlar bu gerçekleri halkımız görüyor. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın.

''Şu anda etkisiz hale getirilenler teröristlerin sayısı 550'ye ulaştı''
ABD askerlerinin çekilmesi olumlu, aksi bir gelişme yok. Dün Merkel ile görüştüm bir önceki gün İngiltere Başkanı ile görüştüm. Görüşmelerimde birçok gerçekleri bilmediklerini ciddi bir dezenformasyon baskısı altında olduklarını gördüm kendilerine gerçekleri anlattım. Bizim Kürtlerle herhangi bir bölgede savaşmak böyle bir şey yok. Biz devletiz. Karşımızda bir terör örgütü var. Dolayısıyla terör örgütüyle savaş olmaz, mücadele olur. Ayn El Arap ve Mümbiç olayı bir taraftan devam ediyor gerek Amerika gerek Rusya ile olan görüşmeleri sürdürüyoruz. Şu anda etkisiz hale getirilenler teröristlerin sayısı 550'ye ulaştı. Bunların içerisinde 500 ölü var 26 yaralı 24 teslim olan var. 

''Tabii cevap veremiyorlar''
Siz bir NATO üyesi müttefikinizin yanında mı yer alacaksınız, bu teröristlerin yanında mı yer alacaksınız? Tabii cevap veremiyorlar. Biz devletiz. Karşımızda bir terör örgütü var. Dolayısıyla terör örgütüyle savaş olmaz, mücadele olur.