İstanbul'da 13 yıl önce tecavüze uğradıktan sonra telle boğulup bavula konularak yakılan ve bir çöp konteynırında cesedi bulunan 13 yaşındaki Nigar Kevser Şahin cinayetinde şok bir ifade ortaya çıktı. Şüphelilerden E.Ş.'nin annesinin arkadaşı olan M.K., "Evde telaşlı bir durum vardı. Annenin bir ara 'Valize koyup atalım' dediğini duydum. Evde dayanılmaz bir koku vardı. Ceset kokusu gibiydi" dedi.

Beylikdüzü'nde 27 Mart 2006'da Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayetin ardından polis, fail ya da faillere ulaşamayınca dosya faili meçhul kaldı. Çok sayıda ihbarı ve detayı inceleyen Cinayet Masası ekipleri bir sonuca varamadı. Ancak yıllar sonra M.K. adlı kişi, ilçede yayın yapan bir internet sitesine konuştu.

Cinayet dosyasına ışık tutacak özellikte ifadeler veren M.K., "Şüphelilerden E.Ş.'nin annesi, benim arkadaşımdı. O günlerde beni evine davet etti. Gittiğimde, evde ağır bir koku hissediliyordu. Çocuk da paniklemiş bir haldeydi ve yüzünde kızarıklık vardı. Annesi, 'Oğlum Çamlık'ta tinercilerle kavga etmiş' diyerek olayı geçiştirdi.

Bir ara ikisi de içeriye geçti. Kendi aralarında konuşmaya başladılar. Aralarında, 'Bavula koyar, atarız, içinde kitap olduğunu söyler, kapıcıya attırırız' şeklinde konuşmalar geçtiğini duydum. 1 saat oturdum, sonra kalktım, gittim" dedi.

FAİLİ MEÇHULDEN ÇIKAR

M.K. sözlerini şöyle sürdürdü: "O yıllarda bazı görevlilere bu konudan bahsettim. Ancak nedense üzerine gidilmedi. Nigar'ın vahşice öldürülmesinden, şüphelendiğim bu kişilerin parmağı olduğuna dair ciddi izlenimlerim var. Şayet gerekli inceleme yapılır ve söylediklerim dikkate alınırsa, bu cinayet faili meçhul olmaktan çıkar, suçlular da cezalandırılır."

Bildiklerinin araştırılmasını isteyen M.K., "Bu olay beni yıllardır yedi bitirdi. Hiç aklımdan çıkmıyor. Geceleri uyuyamıyorum. Attığım her adımda o gün yaşananlar beni rahatsız ediyor. O kızın katillerine belki de benim bilgilerimle ulaşılacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: SABAH