Üniversiteye giriş kapısını aralayan ve yaklaşık 2 milyon öğrencinin başvuru yaptığı birinci aşama sınavı olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) başlamasıyla sınav salonlarında ter döken üniversite adayı öğrencileri için aileler, okul önlerinde dua ederek destek verdi.

 

 

Üniversiteye giriş kapısını aralayan ve yaklaşık 2 milyon öğrencinin başvuru yaptığı birinci aşama sınavı olan YGS'nin başlamasıyla sınav salonlarında ter döken üniversite adayı öğrencileri için aileler, okul önlerinde dua ederek destek verdi. Yaklaşık 2 milyon adayın başvuruda bulunduğu üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS Kahramanmaraş’ta da yapıldı.  Sabah erken saatlerde okul önlerine akın eden aileler, sınava girecek çocukları için Kur'an okuyup, dua etti.

 

 

YGS sınavına günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan üniversite adayları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sınava girecekleri okullara akın etti. Sınava dakikalar kala Kahramanmaraş il merkezindeki trafikte kısa süreli yoğunluk yaşanırken, birçok veli çocuklarını araçlarıyla sınav merkezlerine taşıdı.

 

 

Sıkı güvenlik önlemleri altında giriş kapılarında üzerleri aranan adaylar, sırayla salonlara alındı. Girişte adayların kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edilirken, saç tokası, küpe, bilezik ve saatler, görevliler tarafından çıkartıldı. Sınava sayılı dakikalar kala öğrencilerin heyecanlı oldukları görülürken, bazılarının ise rahat tavırları dikkat çekti. Sınav saatinin gelmesiyle birlikte öğrenciler 160 sorudan oluşan 160 dakikalık zorlu YGS maratonunda ter dökmek için sınıflara alındı.

 

Okulların bahçelerini dolduran veliler ise meraklı bir bekleyiş içerisinde çocuklarının sınavı bitirmesini bekledi. Aileler, sınav süresince Kur'an-ı Kerim okudu, çocuklarının başarılı olması için dua etti. Kahramanmaraş Sütçü Üniversitesi Ziraat Fakültesi binasında sınava giren oğlunu yalnız bırakmayan Adile Polat, bahçede oturarak Kur'an-ı Kerim okudu. Oğlunun 2’nci kez sınava girdiğini belirten Polat, adayların tümü için dua ettiğini söyledi. Sınava 2’nci kez gireceğini belirten Taner Susaçan ise “Bu sene tekrar gireceğiz, çok çalıştık, inşallah emeğimizin karşılığını alırız.” dedi.