Kahramanmaraş'ta geçen yıl çocukların karıştığı olay sayısı bin 586 olarak açıklandı.

 

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünden verilen istatistiki bilgiler şöyle

 

ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

 

2014 YILINDA ÇOCUKLARIN KARIŞTIĞI OLAYLAR

 

ADLİ İŞLEMLER 

İL GENELİ

ÇOCUKLARIN KARIŞTIĞI OLAY SAYISI

1586

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK SAYISI

1335

TUTUKLANAN ÇOCUK SAYISI

37

ÇOCUKLAR TARAFINDAN MAĞDUR EDİLEN ÇOCUK SAYISI

1132

 

Kayıp Çocuklar:

Aile içerisinde iletişim kurmakta zorlanan vekendi ortamlarını oluşturmak amacıyla evden kaçarak aileden uzak kalan çocuklar evlerine dönmemekte ve ayrı kaldıkları bu süreçte zamanlarını olumsuz arkadaş ortamında geçirmektedir. Bu şekilde evden uzak kalan çocuklar kendilerini koruyup, kollayacak durumda olmadıklarından, çevreden gelebilecek tehlike ve tehditlere karşı açık hale gelmekte ve savunmasız kalarak suça maruz kalmaktadır. Bu durumda da çoğunlukla telafisi olmayan sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

İlimiz merkez ve ilçelerinde 2014 yılında bulunan ve halen aranmakta olan çocuklarla ilgili tablo aşağıda belirtilmiştir.

2014 YILI KAYIP ÇOCUKLAR

 

YER

KAYBOLAN

BULUNAN

ARANAN

MERKEZ

524

517

7

DIŞ İLÇELER

30

30

-

2014 YILITOPLAM

554

547

7

 

Suç Önleme Büro Amirliğince Yapılan İşlemler :

 

Projeler:

2014 yılı içerisinde Sıcak Yuvamız, Aydınlık Yarınımız Projesi ve Spor İçin Emniyetli Gelecek Projesi olmak üzere 2 Proje yapılmıştır. 

 

 

ÇOCUK ŞUBECE YAPILAN İŞLEMLER

ADET

ÇOCUKLARA SİGARA SATIŞI

9

ÇOCUKLARA ALKOL SATIŞI

5

BALI – TİNER SATIŞI

5

BAHİS ŞANS OYUNLARI

2

DİLENEN ÇOCUK SAYISI

185

 

Okullarda Alınan Tedbirler:

Güvenli Okul Projesi kapsamında 145 Okulda 94 Amir irtibatlandırılmış, 35 adet öncelikli okulda ekip görevlendirilmesi yapılmış okulların giriş-çıkış saatlerinde kontroller yapılmaktadır.

 

İnternet Salonları

 

İnternet toplu kullanım sağlayıcılığı şeklinde faaliyet gösteren internet salonlarında, gençlerin ve çocukların gelişimlerine olumsuz etki edebilecek içeriklere erişimlerin engellenmesi ve bu yolla suç mağduru olmalarının veya suça sürüklenmelerinin önüne geçilmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından ilimizdeki internet salonları düzenli olarak denetlenmektedir.

 

İŞLEMLER 

İL MERKEZİ

İNTERNET KAFE SAYISI

134

DENETİM SAYISI

1060

PORNOGRAFİK İŞLEMLER

14

DİĞER İŞLEMLER

52

İŞLEM SAYISI

66

 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizi kötü alışkanlıklar ve zararlı ortamlardan uzak tutmada öncelikle ailelere büyük görev düşmektedir. Ailelerin  çocuklarına gösterecekleri sevgi, ilgi ve şefkat  onları birçok olumsuzluktan uzak tutacaktır. Çocuklar ve gençlerimizin esenliği için Emniyet Teşkilatı olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.