Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 30 Haziran’a kadar uzatıldığını açıkladı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 27 Mayıs 2014 tarihli ve 29012 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nin 6. maddesinin ikinci fıkrası, 30 Aralık 2014 tarihli ve 29221 sayılı Mükerer Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği değiştirdi. Söz konusu değişiklik ile “Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları bir önceki yılın 31 Aralık tarihinde sona erer” ifadesi “Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona erer” şeklinde değiştirilerek, ÇKS kayıtları 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

 

 Yine yapılan değişiklik ile “ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında yapabilirler” ifadesi de “ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilirler” şeklinde değiştirildi