Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili TBMM Sağlık Komisyonu üyesi Dr. M. İlker Çitil Kahramanmaraş’taki sivil toplum örgütleri ziyaretlerine devam ediyor.

 

Milletvekili , M.İlker Çitil, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rıdvan Hoca Vakfı Başkanı Osman Kurtoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ve Sağlık-Sen Bünyamin Mutlu Demirci ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret etti. Çitil, hükümetin yapmış olduğu çalışmaları anlattı ve Vakıfların faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi.

 

 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. İlker, Sağlık-Sen Çitil Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyarette yaptığı açıklamada; “ Güneydoğuda yaşanan terör olaylarında “ Görevi başında şehit olan tüm görevlilerimizin mekânları cennet olsun. Bölge yakında temizlenecek ve Bölge halkına gereken yardımlar hükümet tarafından bu güne kadar sağlandığı gibi bundan sonrada sağlanacak” dedi.

 

 

Çitil Sağlık-Sen’i ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları belirtti; “Bugün Sağlık-Sen camiamızı ziyaret ettik. Daha öncesinde de sık sık görüştüğümüz ilk ziyaretlerimizi gerçekleştirdiğimiz sivil toplum örgütlerimizin başında geliyor Sağlık-Sen. Ak Parti’miz ve hükümetimiz için gerçekten sivil toplum örgütlerinin önemi büyük ve gerçek anlamda da bizim dönemimiz de kazanımlar oldu. Sağlık’-Sen sahadaki sorunları bize ileten çalışmalarımıza da destek veren bir sivil toplum örgütü olarak ta bulundu. Ayrıca Milletvekili olduktan sonra da Sendika’ da görevi bulunan arkadaşlarımızla da istişari görüşmelerimiz devam ediyor. Biraz önce de başkanımda bahsetti, kimisi, abi, kimisi, müdürüm, kimisi milletvekilim diye hitap ederek ki, bu teşrifi mesaimizde, iletişimiz hala devem ediyor. Kahramanmaraş’a bir şeyler kazandırmak için çalışıyoruz. Gerek yatırım alanında, gerek Sağlık alanında tüm yönleri ile bizi ilgilendiren ve takip etmemiz gereken ne varsa, atamalarla ilgili, pratisyen hekim, diş hekimi, Eczacı gibi ne gerekiyorsa Kahramanmaraş’ımıza kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

İdarecilerimizle de sıkı bir iletişimlerinin devam ettiğini söyleyen Çitil şöyle konuştu; “Kahramanmaraş’ımıza hizmet eden Sağlık ordumuza hemde Türkiye’ye hizmet eden Sağlık mensuplarına teşekkür ediyorum. Çünkü Dünya ölçeğinde araştırmalarda da onu gösteriyor. En az finansmanla, en az insan gücü ile en çok vatandaş memnuniyetini oluşturan bir ülkeyiz. Türkiye’de kişi başı sağlık giderleri Bin 100 dolar iken, Avrupa da 3 bin dolar seviyelerinde olmasına rağmen Türkiye’deki vatandaşlarımız sağlık’tan çok memnunlar. Buda bizim Sağlık çalışanlarımızın Az insan gücü ile çok çalıştığının göstergesidir. Yine Sağlıkla alakalı çalışmalarımız Meclis bünyesinde de devam ediyor. Daha önce açıklamıştık. Biliyorsunuz Teşkilat kanunumuz da yeni oluşturuluyor. 2011 yılının 11. Ayında çıktı ve 2012 yılında uygulanmaya başlandı. Hala ufak tefek sıkıntılar olabiliyor. Sağlık Bakanımızla istişare içerisindeyiz. Yeniden gerek yapısal düzenleme, gerekse sağlık Politikasıyla alakalı bir takım çalışmalarımız var. Başbakanımızı da arz edildi. Bizde bir takım çalışmalarda bulunduk. İnşallah katkı sunabilirsek ülkemiz sağlık Politikasına ne ala ki bundan sonraki süreçte de hem Türkiye Sağlığı için hem de bölgesel anlamda il ve ilçelerimiz için gayretlerimiz devem ediyor. Yatırımlarımızda devam edenler var. Biten yatırımlarımız var. Hemen hemen her ilçede teklif ettiğimiz yatırımlar var. Yörükselim Hastanemiz için bir teklifimiz oldu. Tabi ki Türkiye’de yoğun bir inşaat çalışmaları olduğu için Sağlık alanında, Kalkınma Bakanlığı da ince eleyip sık dokuyor. İnşallah biz orayla alakalı Milletvekillerimiz ve Sayın Bakanımızla da konuştuk. Ek üniteler oluşturulacak yerler ve elzem olan ilçelerimizi merkezle birlikte sunduk. Kalkınma Bakanlığımıza sunulacak. Bunların takibi de ileri ki dönemlerde takipçisi olacağız. Onun dışında biliyorsunuz Sağlık Ordumuz, emekçilerimiz, sadece bölgemizde hizmet vermiyor. Güneydoğuda bir süreç yaşanıyor. Tüm güçlerimizle, emniyet güçlerimizle oradayız. Operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Orada özverili çalışan, emniyet güçlerimiz, askeri birliklerimiz ve birde sağlık çalışanlarımız var. 112 ve hastanelerimiz olsun tüm birimlerimizde arkadaşlarımız özveri ile çalışıyor. Bakanlığımız orayı ayrıca da destekliyor. Özel durumundan dolayı. Bazen bu durumu karalama kampanyası yapanlar var. Ambulans gelmiyor diye. Ambulans yaralı almaya gidiyor, onlara ateş açılıyor. Hatta sağlık ekiplerinden yaralananlar ve şehit olanlar. Var. Ben burada görev yaparken şehit düşen başta güvenlik güçlerimiz olmak üzeri şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun inşallah. Ama bu terör olayları kısa sürede bitecek ve yeniden kamu düzeni sağlanacak ve bölge halkı için gerekli tüm yardımlar yapılacak. Yeniden yapılanma olacak ve kısa sürede bu çukurlar kapatılacak ve bölge temizlenecek. Ben burada konuşma fırsatı veren başta sendika başkanımız ve yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci; “ Vekilimizin Nazik ziyaretinden dolayı öncelikle teşekkür ediyoruz. Camia olarak artık Sayın vekilimiz demeye alışıyoruz yavaş yavaş. Ama hepimiz İlker Abi olarak biliyoruz. Daha önceden olduğu gibi, Başhekim Yardımcılığı, İl Müdür Yardımcılığı ve İl Müdürlüğü dönemlerinde olduğu gibi sürekli istişareye açık olan Sivil toplum kuruluşları ile her zaman çözüm odaklı çalışan ve sorunları da bakış açısı her zaman çözüm odaklı çalışan ve sorunları da genel olarak tamamen bakış odaklı ve tamamen toplumun her tarzını kucaklayan ve çözen ve sürekli iletişime açık olduğu için biz zaten kendisinden geçmişte bulunduğu makamlardan memnunduk ziyadesi ile ayrıca teşekkür ediyoruz. Hassasiyetlerinden dolayı. Z Zaten şimdiden temsilen, sağlık çalışanlarını ve tüm halkı temsilen, tabanı temsilen TBMM’nde hayırlı çalışmalar yapmasını diliyorum. Tekraren geldiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.