Olay, saat 15.00 sıralarında Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre, 15 yaşındaki A.İ., mermer atölyesi sahibi Y.K.’nın (62) evindeki demirleri çalmak istedi. Bunu gören Y.K., yanındaki silahla ateş ederek 15 yaşındaki çocuğu öldürdü. Olayın ardından mahallede toplanan yaklaşık 100 kişi, Y.K.’nın evine yürüdü. Eve giren bazı şahıslar evi benzin dökerek ateşe verdi. Y.K.’nın komşuları olaya müdahale etmek isterken, çıkan olaylarda 3 ev daha yakıldı. Bu sırada birbirlerine taş atan gruplardan yaralananlar ise çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Mahalleye gelen jandarma ve polis ekipleri önlem alırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangında evler kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olayların ardından A.İ.’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılırken, Y.K. da gözaltına alındı.
 

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, istenmeyen olayların yaşandığını belirterek, polis ve jandarmanın şu anda olaya tam olarak el koyduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor