7 Haziran'da yapılması öngörülen 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Elbistan Bakış Beldesi eski belediye başkanı Kamber Yurdakurban ile 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı Ülkü Eren, CHP'den aday adayı olduklarını açıkladılar.

 

CHP Kahramanmaraş İl Binası'nda birer basın toplantısı düzenleyen Yurdakurban ile Eren, milletvekilliği aday adaylıklarını kamuoyuna duyurdular. Aday adaylarının açıklamasından önce bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Esat Şengül, AK Parti'nin sürekli olarak CHP'yi hedef aldığını belirterek, korkunun ecele faydası olmadığını ve bu seçimlerde CHP'nin iktidara taşınacağını kaydetti.

 

 

Aday adaylarından Kamber Yurdakurban, " Ak parti iktidarı ile ülkemiz bir felaketin eşine gelmiştir. Yargı bağımsızlığını yitirmiş, ülkemizin en önde gelen aydınları siyasi hesaplar neticesinde sebepsiz yere yıllarca cezaevinde tutuklu kalmış, paralelcidir yakıştırması ile bir çok hakim, savcı, polis ve devlet memurumuzun görev yerleri değiştirilmiş,  iç ve dış borcumuzun miktarı artmış, işsizlik önlenemez bir duruma gelmiştir.  Ülkemizin kaynakları halkımız için değil ne yazık ki yandaşlar için kullanılmış, halkımız fakirleşirken, yandaşlar zenginleşmiştir" dedi.

 

 

Son yerel seçimlerde CHP'nin Onikişubat İlçe Belediye Başkan Adayı olan Ülkü Eren de, "Varlığın, birliğin ve de özgürlüğün çatısı olan CHP'de hizmet için 23 yıl önce onurla ve şerefle aldığım CHP bayrağını taşımak için mücadele ettim ve etmeye de devam ediyorum ve edeceğim de. Ben Ülkü Eren olarak, bir bacınız olarak, bir kardeşiniz olarak sizin asaletinize ve vekaleten seçilerek partimi ve partililerimi en iyi şekilde teslim etmek için hepinizin huzurunda söz veriyorum" diye konuştu.