Anamuhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Hapiste yatan PKK'lıya da DHKP-C'liye de gittik” itirafına gelen yoğun tepkiler sürerken, CHP'nin terörist ziyareti karnesi ortaya çıktı. Buna göre, CHP milletvekilleri, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında PKK, DHKP-C, KCK, THKP-C, MLKP ve IŞİD terör örgütü üyeliğinden hükümlü ya da tutuklu bulunan 164 teröristi cezaevinde ziyaret etti.

 

CHP'liler en çok ziyareti ise polis ve askerin terör örgütü PKK'ya yönelik ortak operasyonlarının yoğunlaştığı bu yıl yaptı. 2016'nın ilk 5 ayında 81 terörist ziyaret edildi.

 

PKK'LI, DHKP-C'Lİ, IŞİD'Lİ

CHP'lilerin 2014'te 19'u DHKP-C, 10'u PKK, 2'si MLKP, 5'i TİKKO, 7'si MKP, 1'i THKP-C'li olmak üzere toplam 44 terör örgütü mensubu hükümlü/tutukluyu ziyaret ettiği tespit edildi. CHP'lilerin 2015 yılında ise 28'i DHKP-C, 2'si PKK, 7'si MLKP, 2'si IŞİD'li olmak üzere 39 terör örgütü mensubu hükümlü/tutukluyla görüştüğü belirlendi. CHP'lilerin terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştiği ziyaretlerin 2016 yılında ise en yüksek rakama ulaştığı görüldü. CHP'li milletvekillerinin ziyaret ettikleri teröristler arasında PKK'lı 43, KCK'lı 19, DHKP-C'li 7, THKP-C'li 12 terör örgütü mensubu bulunuyor.

 

HEPSİ HASTA DEĞİL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da CHP'li vekillerin ziyaret ettiği terör örgütü mensuplarının hepsinin hasta hükümlü ve tutuklu olmadığını söyledi. Bozdağ, “Bir kısmı hasta olabilir ama hepsi de hasta hükümlü ve tutuklu değildi” dedi. (YENİ ŞAFAK)