Türkiye Hazır Beton Birliği, 1998 yılından beri düzenlediği “Yeşil Nokta Çevre Ödülleri” ile çevre bilinci yüksek bir sektör oluşturmayı hedefliyor. 

 

 

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Yeşil Nokta Çevre Ödülleri”, bugün tarihinde düzenlenen bir törenle açıklandı. THBB üyesi beton tesislerinin bağımsız ekipler tarafından denetlenmesi süreci sonunda kriterleri yerine getiren toplam 10 tesis ödül almaya hak kazandı. Yarışma kriterlerini başarıyla geçen üye tesislere ödülleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel’in, Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık’ın yanı sıra sektörün önemli temsilcilerinin de katıldığı bir törenle verildi.

 

 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, ödül töreninde yaptığı konuşmada,  “Türkiye Hazır Beton Birliği adına, hazır beton sektörünün her geçen gün çevreye daha duyarlı hale geldiğinin altını çizmek istiyorum. Sektörümüzün ulaştığı nokta, birliğimiz ve sektörümüz için gurur kaynağıdır. Tüm sektörler gibi hazır beton sektörü de sürdürülebilir olmak için çevreye büyük önem vermesi ve çevre ile uyum içinde faaliyetlerine devam etmesi gereğinin farkındadır. Beton dünyada 7 milyar metreküp’e ulaşan üretim hacmi ile sudan sonra en fazla tüketilen malzeme durumundadır. Bu nedenle betonu üretirken çevreyi korumak için yapılacak çalışmalar doğamız adına olumlu etkiler gösterecektir. Bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Yeşil Nokta Çevre Ödülleri’ne üyelerimizin ilgisi gün geçtikçe artıyor. Sektörümüzün çevreye olan duyarlılığı bizi yaşanabilir bir dünya için umutlandırıyor. Çevre bilinci yüksek üretimi teşvik etmek için üye tesislerimiz bağımsız denetçiler tarafından A’dan Z’ye denetleniyor. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri’ni kazanan tesislerimiz aynı zamanda Uluslararası Temsil Ödülünü de almaya hak kazanmıştır. Bu tesisler Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) tarafından da Türkiye’yi temsilen ödüllendirilecektir. Ne mutlu ki Türkiye Hazır Beton Birliği’nin tüm üyeleri çevreye karşı sorumluluk bilinci ile hareket etmektedir” dedi.

 

Bünyelerinde bulunan ‘Kalite Güvence Sisteminin’ mali ve idari olarak bağımsız bir kuruluş olduğuna da değinen Işık, “ Yılda üç defa habersiz olarak ürün denetimi ve bir defa da haberli sistem denetimi yapıyoruz. Türkiye’de beton tüketicileri, beton kullanan müşterilerimiz özellikle KGS belgesi olan firmalardan gönül rahatlığıyla beton alıp kullanabilirler. KGS belgesi olan firmalar standartlara uygun üretim yapan tesisler ve firmalardır” diye konuştu.

 

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülü ve Uluslar arası Temsil Ödülü kazanan tesisler şu şekilde sıralandı:

 

Birincilik ödülü kazanan tesisler:

 

Bursa Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yalova hazır beton tesisi, Bandırma hazır beton tesisi, Edremit hazır beton tesisi.

 

Çimse Çimento San. ve Tic. A.Ş. Karaman hazır beton tesisi, Kahramanmaraş hazır beton tesisi, Denizli hazır beton tesisi.

 

İkincilik ödülü kazanan tesisler:

 

Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş. Garipçe hazır beton tesisi.

 

Batıçim Batı Anadolu Çim. San. ve Tic. A.Ş. Gaziemir hazır beton tesisi.

 

Üçüncülük ödülü kazanan tesisler:

 

Batıçim Batı Anadolu Çim. San. ve Tic. A.Ş Urla hazır beton tesisi,

 

Kumcular Beton Santralleri San. ve Tic. A.Ş. Samandıra hazır beton tesisi.