Uzun zamandır gündemde olan ve zaman zaman tartışmaların da kaynağında yer alan yeni mezarlık konusu artık bitti. Mustafa Poyraz döneminde yapımına başlanan ve şu anda hizmet verecek durumda olan Şeyh Ali Sezai Efendi (Hasancıklı) mezarlığına artık cenazeler defnedilebilecek.
Kahramanmaraş Belediyesi resmi internet sitesine giriş yapıldığında ilk olarak mezarlık konusunda yapılan açıklama görülüyor.

 

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtilen duyuruda şu ifadeler yer alıyor: “Şeyh Adil mezarlığında cenaze defnedilecek yer kalmadığından dolayı 21/07/2015 tarihinden itibaren cenaze definleri Şeyh Ali Sezai Efendi (Hasancıklı) mezarlığına yapılacaktır.

 

Not: Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı için aile mezarlığı dilekçeleri kabul edilmektedir.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü”

 

Daha önce kamuoyunda Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığının bulunduğu konum itibariyle doğru bir bölge olmadığı dile getirilmiş, zamanla bazı sorunların meydana geleceği savunulmuştu.

 

Mevcut Şeyh Adil Mezarlığının yan tarafında bulunan DSİ ve Karayollarına ait alanın boşaltılarak mezarlık sınırlarına dahil edilmesi ve yaşanan yer sıkıntısının bu şekilde çözüme kavuşturulması dile getirilmişti.

 

Ancak Mustafa Poyraz döneminde başlayan tartışmalar netice vermedi Hasancıklı mevkiindeki yere yeni mezarlık çalışmaları başlatıldı. Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasından sonra yapılan ilk seçimde ise Mustafa Poyraz aday gösterilmemiş yerine aday olan Fatih Mehmet Erkoç, seçimlere katılarak Belediye Başkanı oldu. Erkoç’un göreve başlamasıyla yeniden gündeme gelen mezarlık konusu tam çözüme kavuşturuldu derken karar yeniden eskisi üzerine inşa edilerek Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı, yani yeni mezarlık alanı, Kahramanmaraş’ın yeni kabristanı olarak kararlaştırıldı.

 

Kahramanmaraş Belediyesi internet sitesinin açılışına konularak kamuoyunun bilgilendirildiği duyuruda vefat edenlerin cenazelerinin artık Ali Sezai Efendi Mezarlığında defnedileceği ilan ediliyor.

 

Bundan sonra yakınları vefat edenler için yeni adres Hasancıklı’da bulunan yeni mezarlık olacak. Vatandaşlar kilometrelerce yol gittikten sonra cenazelerini ebediyete gönderecek ve kaybettikleri yakınlarını ziyaret edip dua okumak için yine aynı yolu gitmek zorunda kalacak.(Haber: Serhat Topalca)