Üniversitemiz Rektörlüğü ile Kültür ve Medeniyet Topluluğunun düzenlediği, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından kurulan Mehter Takımı gösterisi programında söz alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “Çanakkale’de destanlaşan kahramanlık ruhu içimizde var. Bu ruhu yeniden uyandırırsak bilimde, teknolojide ve gelişimde çok daha büyük işler yapabilir ve gelişmiş ülkeler seviyesinin üstüne çıkabiliriz” dedi.

 

Kahramanlık ruhunun yeniden uyandırılması hususunda özellikle akademik personel ve öğrencilere önemli görevler düştüğünün altını çizen Rektör Prof.Dr. DEVECİ “Formalite çalışmalar üretmek yerine, kolaya kaçmadan üretime ve teknolojiye yönelik çalışmalar yapmak gerekir” diye konuştu.

 

Mehter Takımı gösterisinin ardından katılımcılara aşure ikramı yapıldı. Programın devamında KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Üniversitemiz Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk’ün konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci O günlerde, ülkemizin her köşesinden gelerek Çanakkale’de değerleri için hayatını ortaya koyan, bütün imkânsızlıklara rağmen büyük bir destan yazarak Çanakkale geçilmez dedirten, genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk, bütün kahramanlarımızı, şükran, minnet ve rahmetle anıyor; 100. yılında şanlı Çanakkale Zaferimizi içtenlikle kutluyorum.” dedi.

 

 

Belgesel gösterimi ile devam eden Konferansta, Üniversitemiz Kamu Yönetimi Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk, “Bir Hilal Uğruna” adlı bir sunum yaptı. Çanakkale Zaferinin, dünya tarihi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Göktürk, Çanakkale’nin bayrak gibi bir sembol belirterek “Çanakkale hürriyetin hal ile ifade edilişidir. Askerlerimiz batılı ülkelerin en teknolojik gemilerini batırarak savaşmak için değil ölmek için geldiklerini göstermektedir. Biz Çanakkale’de vahşet için değil, Allah için savaştık. Orada medeniyeti ve insanlığı savunduk.” dedi. Çanakkale savaşını dünyaya daha iyi anlatabilmek için film, belgesel ve tiyatrolar hazırlanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Göktürk, öğrencilerin sorularını cevaplandırarak konuşmasını sonlandırdı.