Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya  yönelik düzenlenen operasyonda, kullanılmayan caminin altına teröristlerce  yapılan sığınak bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Lice  ilçesinin güneyindeki dağlık ve kırsal alanda 22 Ocak'ta Jandarma Komando  timlerinin katılımıyla terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Şehit Jandarma  Uzman Çavuş Zinnur Ezim-46 Özel Birlik Operasyonu"nun dün saat 21.00 itibarıyla  tamamlandığı bildirildi.

Operasyonda, PKK'lı teröristlerin kış üslenmesi için kullandığı bir  kış sığınağı bulunduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca Çavundur Mahallesi'nde  kullanılmayan caminin altında, girişi tahta ve halı ile kaplı sığınağın tespit  edildiği belirtildi.

Açıklamada, sığınakların kullanılamaz hale getirildiği aktarılarak,  şunlar kaydedildi:

"Kış sığınağında yapılan aramada, toprağa gömülü 2 ilk yardım çantası  içerisinde medikal ve tıbbi malzemeler, 2 boyunluk, 5 yara kapatıcı örtü, 2 serum  seti, astım ilacı, 2 alüminyum folyo ele geçirildi. Operasyonda 5 konut ve  eklentisinde arama yapıldı, 45 kişi ve 5 aracın sorgulaması yapıldı."