Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Avcılar camiinde gençlere ve çocuklara Cami sevgisini kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak maksadıyla tertip edilen “Cami Buluşmaları” projesi çerçevesinde “Günün Beş Vakit Camide Buluşalım” sloganıyla gençler Cami’de bir araya gelerek Cami Gençlik temasının en güzel örneğini sergiliyorlar.

 

Onikişubat İlçesi Avcılar Mahallesi Avcılar Camii İmam hatibi Behçet Okumuşun büyük özverisiyle devam eden Cami gençlik projesine katılım gün geçtikçe çoğalıyor. 5 çocukla başlanılan projeye şu an köyde bulunan çocukların tamamı katılıyor. Çocuklar namaz sonrası Cami imam Hatibi eşliğinde sportif faaliyetlere katılıyorlar. Cami gençlik buluşmasında çocuklara Kur’an-ı Kerim, Dini bilgiler, Ezan, Kamet gibi dini değerler özenle öğretiliyor. Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle başlanılan cami buluşmalarının aralıksız devam edeceği belirtiliyor.

 

Mahalle sakinlerince, Cami İmam hatibi Behçet Okumuş daha önce görev yaptığı yerlerde de çocukların eğitimiyle bizzat ilgilendiği ve birçok çocuğun hafızlık eğitiminin alt yapısına büyük katkı sağladığı belirtildi. Özellikle yetim çocuklarla olan diyalogu sayesinde üç çocuğun hafızlık eğitimini başarıyla tamamlaması cami cemaatince de takdir görüyor.

Avcılar camii İmam Hatibi Behçet Okumuş, Camileri sosyal hayatın kalbinin attığı merkezler haline dönüştürmek, cami hizmetlerini daha aktif ve verimli hale getirmek amacıyla canla başla çalıştığını belirtti, tüm din görevlilerine de bu yönde çalışmaları için çağrıda bulundu. İmam hatip Okumuş,  din hizmetlerine en fazla ihtiyaç duyan kesimin çocuklar ve gençler olduğunu sözlerine ekledi.

 

9 ay sonunda en fazla hadis, dua ile ezan ve kameti en iyi ve eksiksiz öğrenen çocuklara finansmanı bizzat Cami İmam Hatibi olan Behçet Okumuş tarafından hediyeler verilecek.