Kahramanmaraş Onikişubat ilçe Müftülüğüne bağlı önsen mahallesi Ziyaret Camii’nde bir ilk gerçekleştirilirken, Cami gençlik buluşmasının en güzel örneği sergileniyor.

 

 

Onikişubat Müftülüğünce Cami gençlik buluşmasın da verilen eğitimler vatandaşı memnun ediyor. Yaklaşık 3 aydır mahalledeki 25-30 gencin katılımıyla Camide gerçekleştirilen gece kursunda öğrenciler buluşuyor. Camii İmam hatibi Veli Dinçarslan ’ın gayretleriyle öğrenciler boş saatlerini dini eksiklerini gidermek, boş zamanlarını maksimum seviyede değerlendirmek için yatsı namazından sonra toplanıp ders görüyorlar.  Öğrenciler, İmam hatip Veli Dinçarslan’ın önderliğinde hafta da üç gün bir araya geliyorlar. Kursa katılan öğrencilerin ise verilen eğitimden bir hayli memnun oldukları gözleniyor.

 

Başta Kuranı kerimi yüzüne okuma, bir gün ezber bir gün de namaz, abdest, gusül vs. dini genel sohbet içerikli dersleri işlenerek cami gençlik buluşmasının somut örneği yaşanıyor. Öğrenciler aynı zamanda yapılan sportif faaliyetlerle de moral bulup derse daha iyi motive oluyorlar. Camii imam hatibi Veli Dinçarslan; “ Burada hem Allah rızası için hem de yeni neslin daha iyi bir dini eğitim almasını, hem de şimdilerde çok yaygın olan kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için biz elimizden geleni yapıyoruz. Sağ olsun öğrencilerimizin aileleri de bize gereken desteği veriyorlar. Hem mahallemiz adına hem de insanlık adına biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mahalle sakinleri ve veliler,  çocuklarına yapılan bu eğitimden dolayı Cami İmam hatibi teşekkür ederek, “Allah hocamızdan razı olsun. Bu yolda çalışan kardeşlerimize yar ve yardımcısı olsun.”temennisinde bulunuyorlar.