Kahramanmaraş'ın büyükşehir olması ile birlikte bağlı bulunduğu Türkoğlu İlçesi'nin bir mahallesi haline gelen Çakıroğlulu vatandaşlar, Kahramanmaraş'ta Çakıroğlu Derneği adı altında bir dernek kurdular.

 

 

Aslen, Türkoğlu ilçesine bağlı Çakıroğlu Mahallesinden olup Kahramanmaraş merkezde yaşayan vatandaşlar tarafından Çakıroğlu Mahallesinin ve çevresinin ekonomik, eğitim, sosyokültürel, sporsal ve sanatsal olarak gelişmesini sağlamak ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, resmi ve diğer kurumların yapılması için çalışmalar yapmak amacıyla Çakıroğlu Derneği kuruldu.

 

Daha önce mahalleri için düğün, mevlid ve cenaze gibi toplumsal durumlarda kullanılmak üzere taziye çadırı, masa, sandalye, aydınlatma, mutfak eşyaları gibi araç ve gereçleri temin eden, mahalle camiine kütüphane kuran, mahallede yaklaşık iki bin kişinin katıldığı Kutulu Doğum Programı düzenleyen, mahalleye yönelik mezarlık temizleme, cami minaresi yapımı gibi çalışmalar yapan vatandaşlar. Çakıroğlu Mahallesi ve çevresine yönelik çalışmalarını artırmak ve kurumsallaşmak amacıyla Çakıroğlu Derneğini oluşturdular.

 

Çakıroğlu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Kamalak, yaptığı açıklamada; geçen yıllarda mahallelerinde teknik ve sosyal konularda bir çok çalışma yaptıklarını belirterek çalışmalarını daha planlı ve etkin bir şekilde sürdürebilmek amacıyla derneği kurduklarını belirtti. Kamalak, bundan sonraki süreçte yerel yönetimler, iş dünyası ve diğer sivil toplum kuruluşları ile  iş birliği içerisinde vatandaşların bütün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

 

Çakıroğlu Derneği geçici olarak Turan Mahallesi Şekerli Caddesi No:9 Dulkadiroğlu adresinde faaliyetlerine başlarken; kurucular arasında Mehmet Kaplan, Veli Ay, Devlet Çakıroğlu,  Adem Sail, Oğuzhan Kamalak ve Veli Kaan çakıroğlu bulunuyor.