Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi tarafından  organize edilen amatör takımları çalıştıracak antrenörlerin C Lisansı Eğitim Kursu başladı.

 

Düzenlenen kursa Kahramanmaraş'ın yanı sıra Muş, Mardin, Ağrı ve İstanbul'dan yaklaşık 30 kişi katılırken kursta eğitimleri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eğitim Dairesi'nden Osman Öngen ve Ramazan Torunoğlu veriyor. Kursun açılışına TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak ve  Yardımcıları Ejder Orak, Hüseyin Azgın Eğitimciler  Osman Öngen ve Ramazan Torunoğlu'nun  yanı sıra antrenör adayları katıldı.

 

Saim Çotur Stadında başlayan ilk günkü programda kursiyerlere sabah yapılan ilk toplantıda  teorik bilgiler verilirken öğleden sonraki programda ise uygulamalı eğitim verildi.

 

TFF - TÜFAD işbirliğinde düzenlenmekte olan kurslar 15-25 Aralık  tarihleri arasında 10 gün süreyle devam edecek. Osman Öngen ve Ramazan Torunoğlu'nun  eğitimci olarak görev yaptıkları kurslarda uygulamalı derslere bizzat katılan kursiyerler disiplinli ve çalışkanlıklarıyla dikkatleri çektiler.

 

Kursu başarıyla bitiren adaylar Amatör futbol faaliyetlerinin her yaş grubunda teknik adam, en üst kadınlar ligi dışındaki kadın liglerinde teknik sorumlu ve tüm kadın liglerinde antrenör olarak görev yapabileceklerdir.

TÜFAD Şube Başkanı Mesut Çanak, açılan C lisans kursunun Türk futboluna hayırlı olması temennisinde bulunarak,  kursa katılanların antrenörlüğü bir meslek olarak düşünmeleri gerektiğini söyledi.