Teknoloji çağının yaşandığı günümüzde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, halka hizmetin en iyisini sunabilmek adına çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

 

 

Akıllı kiosk ve insansız hizmet noktaları ile vatandaşlara hizmet veren Büyükşehir Belediyesi şu anda iki noktada başlattığı hizmeti kısa süre içerisinde tüm il geneline yaymayı planlıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada: “Belediye hizmet binamızın içinde vatandaşlarımızın bekleme salonunda ve Necip Fazıl Kültür Merkezinde olmak üzere 2 noktada akıllı kiosk ile insansız hizmet noktaları oluşturduk. Kiosk ekranlarına özel e-belediye uygulamaları hazırlayarak bu ekranlar sayesinde vatandaşımız tüm e-belediye işlemlerini bu ekranlar sayesinde gerçekleştiriyor.

 

Bu noktalar 2016 yılının ilk yarısında tüm il genelinde uygulanacak. Artık vatandaşımız hastaneye gittiğinde adliyeye gittiğinde ilçe belediyelere gittiğinde yani belediyeye gelmeden, akıllı kiosklar sayesinde Büyükşehrimizin e-belediye hizmetlerinden faydalanacaklar. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız nöbetçi eczane, cenaze hizmetleri, e-rehber, toplu taşıma gibi daha birçok konularda da uzaktan bilgi sahibi olmak adına sistemden yararlanabilecekler” denilerek bilgi verildi.