2015 yılı başında kurulan ve ülke genelinde hızla teşkilatlanan DAKİK temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret etti.

 

 

   DAKİK Genel Başkanı Sinan Kartal ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. İki kurum arasındaki ortak çalışma alanlarının değerlendirildiği görüşmede bir açıklama yapan DAKİK heyeti amaçlarının; milli ve manevi değerleri özümsemiş, vatandaşlık bilincine sahip, sorumluluk duygusu içinde, zararlı alışkanlıklardan uzak, güzel ahlak sahibi, başarıyı ulaşılacak son durak değil bitmeyen bir yolculuk olarak gören, gençliğin ihtiyaçlarına kurumsal projeleri ile madden ve manen cevap verebilen, bütün insanlığın iyiliğini isteyen bir gençlik olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kalan bir ülke olduğundan hareketle, DAKİK-İtfaiye işbirliğinin önemine dikkat çekti.
 

 

    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Küçükönder ise yaptığı değerlendirmede afet ve ilk yardım konusunda bilinçli, eğitimli ve gönüllü bir teşkilatlanma için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda İtfaiyenin tüm imkânlarını seferber edeceklerini belirtti. Misafirlerine İtfaiye bünyesinde kurulan AKMOD (Arama-Kurtarma-Moral-Destek) teşkilatı hakkında da bilgi veren Küçükönder, yakın çalışma alanları bulunan DAKİK ve AKMOD’un eş güdümlü çalışması gerektiğini belirtti. Ziyaretin sonunda DAKİK heyeti, itfaiye hizmet binasını gezdi.