Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 8 ve 10 Ocak 2015 tarihlerinde 2 günde 3 etkinliğe imza atacak.

 

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre; ilk etkinlik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "Şehir Kimliği Çalıştayı" olacak. Çalıştay, 8 Ocak 2015 Perşembe günü saat 13.30'da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılacak. 

 

İkinci etkinlik ise Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle organize ediliyor. 10 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 13.00'de Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte şiir dinletisi, başarı hikayeleri, sinevizyon ve canlı spor gösterisine yer verilecek. 

 

Üçüncü ve son etkinlik ise Mevlid Kandili münasebetiyle Mehmet Fatih Çıtlak’la "Muhabbet Bağı" olacak. 10 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 19.30'da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki programda İSBEK Tasavvuf Musiki Topluluğu eşliğinde Sufi Ayinler Topluluğu Anadolu Coğrafyasının kadim tekke geleneğindeki meşkler canlandırılacak.

 

Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, perşembe günü yapılacak olan "Şehir Kimliği Çalıştayı" ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 

"Şehirleri şekillendiren insandır. Ancak, insan, şehirleri şekillendirdiği kadar, şehirler tarafından da şekillenen bir varlıktır. Bu bilinçle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Kahramanmaraş’ın gelecek vizyonunu belirlemek üzere bir çalıştay düzenliyoruz.

 

Kahramanmaraş’a Kahramanmaraşlının gözünden ve gönlünden bakmak için bir araya gelip, geleceğimizi birlikte belirlemek istiyoruz. Kahramanmaraş’ın dünü, bugünü ve yarını ele alınarak şehir kimliğini oluşturmak ve Kahramanmaraş’a marka değer kazandırmak için gerçekleştireceğimiz; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katılacak."